Pateu din fasole și ciuperci. O rețetă extrem de ușor de preparat și cu un gust demențial

Dacă sunteți în căutarea unei rețete savuroase, ușor de pregătit și plină de arome, pateul din fasole roșie și ciuperci este alegerea perfectă. Această combinație inedită transformă aceste ingrediente obișnuite într-un deliciu gourmet. Descoperiți cum să pregătiți un pateu rafinat, cu textură cremoasă și gust demențial, care va deveni cu siguranță vedeta petrecerilor și a gustărilor de acasă.

Pateu. Foto: arhiva.
Pateu. Foto: arhiva.

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru prepararea acestei rețete

- 1 conservă de fasole roșie (400g),
- 1 conservă de ciuperci (200g),
- 1 ceapă mică, tocată fin,
- 2 căței de usturoi, mărunțiți,
- 3 linguri de ulei de măsline,
- Sucul de la jumătate de lămâie,
- Sare și piper, după gust,
- Mărar proaspăt sau pătrunjel, tocat fin (opțional, pentru decor).

Iată cum se prepară, pas cu pas

Gătirea fasolei și a ciupercilor. Alegeți o conservă de fasole roșie și una de ciuperci de calitate. Apoi, clătiți bine fasolea sub apă rece pentru a elimina excesul de sare. Scurgeți ciupercile și tăiați-le în bucăți mai mici.

Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa tocată până devine aurie. Adăugați usturoiul și căliți-l pentru încă 1-2 minute până când eliberă aromele.

Adăugați fasolea roșie și ciupercile în tigaie și gătiți-le împreună timp de 5-7 minute, amestecând în mod regulat. Presărați cu sare și piper după gust și turnați sucul de lămâie pentru a intensifica aromele.

Prepararea pateului. Transferați amestecul într-un blender sau procesor de alimente. Mixați până când obțineți o pastă fină și cremoasă. Gustați pateul și ajustați sarea și piperul după preferințe. Dacă doriți o notă de prospețime, puteți adăuga mărar proaspăt tocat.

Transferați pateul în recipiente de servire și decorați-l cu frunze de mărar proaspăt. Refrigerati timp de cel puțin o oră pentru a-i permite să se întregească aromele.

Pateul din fasole roșie și ciuperci nu doar ușor de preparat, dar și o explozie de gusturi în fiecare lingură. Este o opțiune excelentă pentru petreceri, gustări rapide sau chiar pentru un mic dejun special. Savurați acest deliciu cu pâine proaspătă, crackers sau legume proaspete pentru o experiență culinară memorabilă. Cu această rețetă, veți impresiona cu siguranță papilele gustative ale tuturor invitaților!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net