Ouă umplute - Dvornic Elke
Ultima actualizare:
Ingrediente:
6 ouă fierte, 2 cartofi fierţi + puţin unt, 1 pateu la alegere, 1 castravete şi 1 gogoşar murat, morcov, piper boabe, cuişoare întregi şi scobitori.
Preparare
Se taie ca un capac fundul oului apoi se scoate gălbenuşul. Umplutura se face din gălbenuşuri cu pateu, se poate pune şi un castravete şi un gogoşar murat, tăiate mărunt. Cu această compoziţie se umple ouăle.Capetele se fac din cartofi (cartofii pisaţi se amestecă cu puţin unt). Se modelează capetele din cartofi. Pălăriile se fac din 2 feliuţe de morcov de dimensiuni diferite, apoi se bagă o scobitoare în pălărie, în cap şi apoi prin ou. Ochii sunt din boabe de piper, nasul din morcov, nasturii din cuişoare, iar mătura e o scobitoare.