Ce să pui în fasolea cu ciolan, pentru a ieși la fel cum o făcea bunica. Ingredientul banal care o transformă într-o adevărată delicatesă

Fasolea cu ciolan este una dintre cele mai delicioase mâncăruri, ușor de preparat în bucătărie. Românii o consumă destul de des, mai ales că această mâncare face parte din lista celor tradiționale cu care am crescut toți, atunci când nu exista atât de multă diversitate. Totuși, un aliment face ca ciorba de fasole să devină o adevărată delicatesă, pe care Click! ți-l prezintă în rândurile de mai jos. 

Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat

Ciorba sau mâncarea de fasole nu necesită foarte multe ingrediente, însă necesită să nu fie trecut cu vederea un aspect important, și anume alegerea cu grijă a boabelor de fasole, care fac ca preparatul nostru să fie un adevărat deliciu culinar. Mai exact, pentru rețetă ca la carte, e nevoie să fie folosită fasole cu bob mai mic, și mai dulceagă. 

Lasă fasolea la înmuiat peste noapte 

Acest fel de mâncare care a devenit și vedeta zilei de 1 Decembrie, trebuie să recunoaștem, este un adevărat deliciu. Partea și mai bună este că îl putem prepara și noi în bucătărie ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un astfel de preparat, dacă ținem cont de câteva aspecte importante: alegerea corectă a fasolei (ceea ce am amintit deja mai sus), dar și faptul că, dacă este ținută peste noapte în apă, ziua următoare procesul de fierbere va fi mult mai rapid și mai scurt. 

Marii bucătari mai recomandă să fie folosite și alimente precum: ardei gras, roșii, ceapă, usturoi sau păstârnac, pentru un gust mult mai aparte oferit mâncării. Mai mult decât atât, iahnia de fasole își schimbă gustul radical în momentul în care este preparată într-un ceaun. 

Cea mai simplă rețetă de fasole cu ciolan 

Poate ți se face poftă și vrei să afli rețeta cea mai simplă pentru fasolea cu ciolan, sau pur și simplu nu știi ce să mai gătești astăzi, ei bine, poate o astfel de rețetă e tot ceea ce aveai nevoie. Iată cât de simplu și rapid poți găti și tu fasole cu ciolan chiar la tine în bucătărie, cu doar câteva ingrediente. 

Ingrediente:

500 g fasole boabe cu bob mic

2 linguri de ulei

2 cepe

3 morcovi

1 păstârnac

1 ardei gras

2 rosii

sare

piper

boia dulce/ iute

1 foaie de dafin

o lingură de bulion

1 ciolan afumat

Mod de preparare al acestora: 

După ce a fost lăsată peste noapte la înmuiat, fasolea trebuie pusă în apă rece și dată în clocot. Se aruncă prima apă și se pune din nou la fiert, dar de data aceasta alături de ciolan. Când este fiert, se scoate, se lasă la răcit și se taie cubulețe. 

Într-o tigaie se pun la călit ceapa, morcovii, ardeiul gras, usturoiul și păstârnacul, tăiate în cuburi. După ce s-au înmuiat se adaugă și roșiile și se mai lasă cinci minute pe foc. Se pune apoi ciolanul tăiat cuburi, bulion și condimente, și se mai lasă puțin pe aragaz. După aceea, compoziția se pune peste fasolea fiartă și se mai lasă pe foc încă 10-15 min. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net