Ingredientul neașteptat pe care trebuie să-l pui în carnea tocată pentru chiftele. Vei avea un preparat excepțional, iar gustul va fi genial

18 mai 2024 13:33   Rețete
Ultima actualizare:

Atunci când vine vorba despre cele mai iubite mâncăruri de către români, mulți dintre ei cu siguranță adaugă pe listă și faimoasele chiftele. Pregătite simplu și rapid, cu siguranță reușesc să-i cucerească pe cei de la masă. Există, totuși, un truc mai puțin cunoscut care te ajută să obții un preparat excelent!

Atunci când vine vorba de chiftele, gospodinele din toate colțurile țării aleg să le prepare în funcție de preferințe. Cu toate că acest preparat nu dă mari bătăi de cap, adevărul este că un singur ingredient adăugat în compoziție schimbă gustul total. 

De ce trebuie să pui lapte în chiftele

Dată viitoare când pregătești chiftele, ia în calcul să îmbunătățești și să adaugi un plus de aromă mâncării tale prin adăugarea unui strop de lapte în compoziția de carne. Acest ingredient nu face altceva decât să ajute la menținerea umidității în interiorul chiftelei, prevenind uscarea acesteia în timpul procesului de preparare termică.

Proteina din lapte și proteina din carne oferă un gust aparte chiftelelor. Se creează mult mai ușor și mai rapid o consistență omogenă. De asemenea, glucidele din lapte joacă un rol important în tot acest proces, întrucât ele ajută chiftelele să se caramelizeze mult mai bine când se coc și așa vor căpăta o crustă extrem de crocantă. Se recomandă folosirea unui lapte gras. 

Ingrediente:

  • o jumătate de kilogram de carne tocată – poți folosi carne de vită, de porc sau o combinație din cele două
  • o ceapă de dimensiuni mici, tocată mărunt
  • doi căței de usturoi tocați fin
  • un ou
  • un sfert de cană de lapte
  • o jumătate de cană de pesmet
  • sare și piper, în funcție de preferințe
  • cimbru, mărar, chimen măcinat, în funcție de preferințe

În funcție de preferință, chiftelele fie le poți prăji în baie de ulei, fie le poți coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Mai multe