Trucul știut doar de bucătarii de top. Ce trebuie să faci ca să nu mai sară ulei din tigaie, când faci chiftele

Chiftelele, unele dintre cele mai gustoase preparate românești adesea se găsesc pe mesele românilor. Cu toate acestea, gospodinele știu cât de dificil poate fi procesul de prăjire al acestora, din cauza uleiului care sare din tigaie și murdărește întreaga bucătărie. Experții în arta culinară apelează la un truc simplu și rapid pentru a evita această situație neplăcută. 

Chiftele / foto: Pixabay
Chiftele / foto: Pixabay

Fiecare gospodină deține o serie de mici trucuri, secrete, care îi ușurează munca în bucătărie și eficientizează întreg procesul de gătit. Cu toate acestea, multe dintre ele încă nu știu că există o soluție care le ajută să gătească fie chiftele, fie alte prăjeli, fără ca uleiul să mai sară în toate direcțiile. 

Hârtia de copt, de mare ajutor în bucătărie 

Marii bucătari știu cât de important este ca atunci când prăjesc chiftelele să folosească hârtie de copt. Cunoaștem deja faptul că acest obiect are o arie largă de întrebuințări, tocmai de aceea dacă punem o bucată de hârtie de copt în tigaie, apoi ulei și chiftelele la prăjit, uleiul nu va mai sări. 

Trucul a fost prezentat de un internaut, utilizator al rețelei de socializare TikTok, fiind de mare ajutor pentru pasionații de gastronomie. 

Cum mai putem folosi hârtia de copt 

Hârtia de copt nu își face treaba doar în bucătărie, ci și în baie. Calcarul, mizeria și toate depunerile din cabina de duș sunt deseori ușor de îndepărtat. Ei bine, pentru a-ți ușura munca, trebuie să iei o bucată măricică de hârtie de copt, o mototolești și formezi un bulgăre. Cu acel bulgăre, freci cabina de duș și vei observa cum calcarul dispare. 

Hartie de copt / foto: Shutterstock
Hartie de copt / foto: Shutterstock

Robineții de la chiuvete sau căzi sunt din crom, ceea ce înseamnă că, pe lângă aspectul elegant pe care îl au, pe atât de greu de curățat pot fi. Tot hârtia de copt face minuni și în acest caz: curăță robineții cu un burete umed, presară bicarbonat de sodiu și freacă întreaga suprafață cu hârtie de copt mototolită. La final, pentru mai multă strălucire, clătește și apoi șterge robineții cu hârtie de copt și o lavetă din microfibră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net