O rețetă gustoasă pe zi: Brioșe cu prune
Rețeta gustoasă de azi este Brioșe cu prune.
Ingrediente Brioșe cu prune:
280 g făină, 2 linguriţe praf de copt, ½ linguriţă bicarbonat de sodiu, 100 g zahăr, 2 ouă, 100 ml ulei de măsline, 250 ml iaurt, 6-8 prune, perle din zahăr, optional.
Mod de preparare Brioșe cu prune:
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Într-un bol, amesteci făina, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Încorporezi zahărul. Separat, într-un alt vas, baţi ouăle împreună cu uleiul şi iaurtul, până când obţii o compoziţie omogenă. Speli bine prunele, le cureţi de sâmburi şi le tai bucăţele. Combini amestecul de iaurt cu cel de făină. Mixezi uşor până se amestecă toate ingredientele. Adaugi prunele. Torni într-o tavă de brioşe, de 8 sau 12, tapetată cu forme de hârtie. Dai la cuptor 15-18 minute sau până devin aurii. Decorezi cu perle din zahăr, opţional.