Paste carbonara fără smântână, reţeta originală pe care trebui să o încerci

23 martie 2022 11:40   Rețete
Ultima actualizare:

Pastele carbonara sunt o masă rapidă şi delicioasă, pe care orice o poate prepara acasă. Dacă eşti un împătimit al acestui gen de mâncare sau doar vrei să te bucuri de un fel de mâncare aromat, trebuie să încerci reţete originală, fără smântână.

Pastele carbonara sunt unul dintre felurile de mâncare cele mai des întâlnite în restaurante, iar multe persoane apelează la ele şi când pregătesc o masă acasă. Însă reţeta originală nu conţine un ingredient care se găseşte, în general, din plin în compoziţie: smântâna. Dacă eşti fan al acestor paste, trebuie să încerci reţeta “ca la carte”, conform clickpoftabuna.ro, care conţine doar spaghete, pancetta, brânză de oaie pecorino, gălbenuş de ou şi mult piper negru măcinat.

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru paste carbonara fără smântână

  • 300 de grame de spaghete
  • 150 de grame de pancetta sau guanciale (guşă de porc)
  • 4 gălbenuşuri 
  • 150 de grame brânză pecorino rasă
  • sare şi piper, după gust
  • 30 ml ulei ulei de măsline
  • pătrunjel verde, pentru decor

Cum se prepară pastele carbonara fără smântână

Primul pas pentru a prepara acest fel este să fierbi spaghetele conform instrucţiunilor, în apă clocotită cu puţină sare.

Apoi, trebuie să tai pancetta în buculeţe, e care le vei rumeni într-o tigaie până devin crocante. Le laşi deoparte.  

Într-un bol mare, amesteci cu un tel gălbenuşurile cu uleiul de măsline şi condimenează cu sare şi piper. Adaugă apoi jumătate din cantitatea de brânză pecorino şi omogenizează totul.

Scurge spaghetele, dar asigură-te că ai păstrat câteva linguri din apa în care au fiert. Pune-le la loc în oală, fierbinţi şi pune peste amestecul de brânză şi gălbenuşuri. Amestecă rapid, altfel gălbenuşurile se vor coagula. Sosul care va acoperi pastele trebuie să fie mătăsos. Pune apa păstrată pentru ca totul să fie perfect.

După ce ai amestecat bine, adaugă şi pancetta şi mai amestecă încă o dată.

Pastele se vor servi imediat, cu restul de brânză pecorino presărată peste ele. Poţi adăuga, în farfurie, câteva picături de ulei, piper proaspăt măcinat şi pătrunjel tocat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Mai multe