Preparatul ideal pentru o cină memorabilă. Cum se prepară pulpele de pui la cuptor cu piure de cartofi, bacon, ulei de trufe și păstăi de fasole. VIDEO

11 ianuarie 2025 10:52   Rețete

Pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi, bacon, ulei de trufe și păstăi de fasole, o rețetă tradițională cu ingrediente speciale. Se prepară ușor și este un adevărat deliciu pentru toate gusturile. Iată metoda de preparare.

Preparatul ideal pentru o cină ca la carte

Atunci când vrei să îmbini tradiția cu ceva special, această rețetă este varianta ideală. Pulpele de pui la cuptor rumene și fragede alături de piure de cartofi cu bacon și ulei de trufe, dar asezonate perfect cu păstăi de fasole reprezintă cina perfectă pentru zilele în care am epuizat variantele de gătit. Iată ingredientele de care ai nevoie:

- 2 pulpe superioare de pui

- o lingură de ulei de măsline

- 4 cartofi mai mari (pentru piure)

- un cubuleț de unt

- 125 g de bacon cubulețe

- jumătate de linguriță de ulei de trufe

- păstăi de fasole

- un cățel de usturoi

- sare și piper

Cum se prepară

„Începem cu pregătirea pulpelor: le crestăm din loc în loc, le punem într-o tavă de cuptor și le stropim cu puțin ulei de măsline. Adăugăm și sare, acoperim cu o hârtie de copt umezită și băgăm la cuptor (180 de grade) pentru o oră (în ultimele 15 minute îndepărtăm folia pentru ca pulpele să prindă crustă și culoare).

Ne ocupăm și de cartofi: îi curățăm de coajă, îi spălăm, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, scurgem apa, adăugăm untul și amestecăm cu un tel pentru a îi mărunți. Punem și câteva cuburi de bacon crocant și, pentru și mai multă savoare, puțin ulei de trufe.

Ultimul pas: tragem la tigaie câteva păstăi de fasole cu un cățel de usturoi (pentru maxim 2 minute). Condimentăm după gust... și mâncarea noastră este gata. Iar acum nu ne rămâne decât să pregătim farfuria: două linguri generoase de piure, o pulpă de pui și păstăile de fasole. Rezultatul? O adevărată bunătate!”, se arată în descrierea rețetei de pe TikTok, marca Cosânzenele gătesc.

Mai multe