Rețeta delicioasă de pere cu mămăligă coaptă. Puțini au auzit de acest preparat

22 mai 2024 11:17   Rețete

Deși poate suna ciudat, perele merg de minune cu mămăligă, în special cu mămăliga coaptă. Puțini cunosc această rețetă, care poate face furori printre pofticioși. Ingredientele se găsesc ușor, iar metoda de preparare este extrem de simplă. 

Ingredientele de care ai nevoie pentru perele cu mămăligă coaptă

Pentru rețeta de mămăligă coaptă cu pere veți avea nevoie de: 500 de ml de apă, 140 g de mălai, 20 g parmezan, 2 pere mici (nu foarte coapte), 1 ceapă mică, 2-3 rămurele de cimbru proaspăt. De asemenea, nu trebuie să lipsească dovlecelul, ardeiul gras și ardeiul iute. Lista continuă cu 2-3 linguri de pesto, 3-4 linguri de ulei presat la rece și opțional 1/2 fulgi de chilli uscați, însă nu uitați de sare și piper.

Metoda de preparare a perelor cu mămăligă coaptă

După cum spuneam în rândurile anterioare, metoda de preparare a acestei rețete este extrem de simplă. Conform Pancakeplanet.ro, trebuie să tăiați perele în cuburi mici și să înlăturați semințele. Ceapa se toacă mărunt, iar ulterior se pune o oală pe foc cu 1-2 linguri de ulei, apoi se adaugă ceapa, perele și cimbrul proaspăt. Lăsați totul la călit până când ceapa devine translucidă, iar perele încep să se caramelizeze. Următorul pas este să turnați apa peste pere și să lăsați în continuare pe foc până când dă în clocot.

Pentru mămăligă, tot ce trebuie să faceți este să adăugați mălaiul în ploaie și să amestecați continuu cu ajutorul unui tel. Mămăliga se lasă să fiarbă cu un capac deasupra și se mai amestecă treptat. În aproximativ 20 de minute, aceasta ar trebui să fie gata. La final, puneți parmezanul ras, sare și piper, iar dacă doriți, puteți adăuga și niște ierburi aromatice, precum fulgii de chilli uscați.

Pasul următor: Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, după care ungeți o tavă cu o lingură de ulei și puneți mămăliga în ea. Aceasta se lasă la copt pentru 20 de minute, iar între timp se coc pe plită, dovlecelul și ardeiul. Combinați-le cu pesto de busuioc și puțină smântână, apoi turnați-le peste mămăliga coaptă! Rezultatul va fi delicios și cu siguranță vă va cuceri musafirii.

Mai multe