Salata delicioasă pe care trebuie să o prepari în zilele călduroase. Ingredientele care îi dau un gust deosebit

19 iunie 2024 15:30   Rețete
Ultima actualizare:

Vara nici nu și-a intrat bine în grații, căci gospdinele se gândesc la fel și fel de rețete care mai delicioase și mai răcoroase. Diversele salate din lume reprezintă alegerea ideală într-o zi toridă de vară, iar noi vă arătăm cum puteți găti, rapid și simplu, o salată rece, delicioasă, cu care să dați gata atât membrii familiei, cât și eventualii musafiri care vă trec pragul. 

Pagina de Instagram Cosânzenele gătesc vine în atenția internauților cu o idee de salată gata să îi cucerească pe pofticioși. Conține multe legume, deloc costisitoare, și partea bună este că nu necesită mult timp de pregătire. 

O rețetă de salată pe care e musai să o pregătești în zilele călduroase 

Ce-i drept, mâncărurile grele nu sunt preferate de mulți români pe timpul verii. Temperaturile ridicate de afară cer mâncăruri proaspete și răcoroase, iar rețeta de astăzi prezentată de Cosânzenele gătesc este mai mult decât ideală. Descoperă din rândurile de mai jos lista de ingrediente și pașii pe care trebuie să îi urmezi. 

„7 ingrediente banale pe care sigur le ai prin frigider... o salată delicioasă pe care o pregătești în timp record. Hai sa ne apucăm de treabă. 

Listă ingrediente:

- 2 morcovi;

- 2-3 castraveți;

- 3 linguri de iaurt grecesc/ iaurt gras sau smântână;

- jumatate de cățel de usturoi;

- mărar proaspat (după preferințe);

- sare;

- o lingură de suc de lămâie;

- o lingură de ulei de măsline.

Mod de pregatire:

Spălăm, curățăm de coaja și tăiem fâșii cu ajutorul unui peeler morcovii și castraveții, îi punem intr-un bol. Pentru ca salata să nu fie foarte apoasă, presăm fasiile de castraveți în palme.

Adăugam și iaurtul gras, usturoiul mărunțit, mărar după preferințe, sare, suc de lămaie și ulei de măsline.

Amestecăm bine și salata noastră este gata. De mâncat pe pâine prajită, cu frigărui de pui, carne de porc la cuptor sau cartofi prăjiți. Rezultatul? O adevărată bunătate” - este rețeta explicată de cosânzenele gătesc, prin intermediul unei postări pe Instagram.

Mai multe