Niciodată să nu pui așa ceva în salată! Este marele dușman al siluetei

Mihaela Bilic a fost invitată în emisiunea „Frecvența Gustului” de la Europa FM, unde a discutat despre compoziția ideală a unei farfurii și cum să pregătim o salată sănătoasă. Nutriționistul a subliniat că, pentru un adult, legumele ar trebui să ocupe jumătate din farfurie. În schimb, pentru copii, legumele ar trebui să reprezinte doar un sfert din porție, conform recomandărilor medicului nutriționist. Niciodată să nu pui așa ceva în salată! Este marele dușman al siluetei.

Niciodată să nu pui așa ceva în salată
Niciodată să nu pui așa ceva în salată

Niciodată să nu pui așa ceva în salată! Este marele dușman al siluetei 

Când gătim legumele, ele se înmoaie, pentru că fibrele în contact cu căldura și cu apa se umflă și se înmoaie și o parte din vitamine se pierd. Cu cât fierbem și gătim mai mult legumele, vitamina C este cel mai repede și mai drastic afectată și o parte din vitaminele B”, explică medicul nutriționist.

Mihaela Bilic ne încurajează să optăm pentru legume care sunt gătite doar parțial, chiar și atunci când sunt mai crocante. Această abordare nu aduce niciun dezavantaj, ci, dimpotrivă, aduce beneficii semnificative în ceea ce privește aportul de vitamine și nutrienți esențiali.

Este adevărat că uleiul de măsline și cel de floarea soarelui sunt apreciate pentru gustul special pe care îl conferă mâncărurilor. Cu toate acestea, nutriționistul avertizează că aceste uleiuri pot fi considerate „dușmanii mâncărurilor de legume” dacă nu sunt folosite cu moderație. Prin urmare, este recomandat să evităm utilizarea excesivă sau să fim foarte atenți la cantitatea folosită, limitându-ne la o singură lingură pentru a menține echilibrul nutrițional.

„Legumele, majoritatea, au sub 30 de calorii pe suta de grame. În schimb, o lingură de ulei are 100 de calorii și, atunci, fie că facem o salată, fie că facem o mâncare gătită, dacă am pus foarte mult ulei am stricat echilibrul nutrițional. Uleiul este dușmanul mâncărurilor de legume. Evităm să prăjim legumele și să adăugăm mult ulei în tocănițe și salate”, a mai dezvăluit medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Uleiurile de măsline și floarea soarelui sunt surse excelente de grăsimi sănătoase, precum grăsimile nesaturate, care sunt benefice pentru inimă și sănătatea generală. Totuși, aceste uleiuri sunt și dense caloric, cu aproximativ 120 de calorii pe lingură, ceea ce înseamnă că o cantitate prea mare poate adăuga rapid calorii la o salată, contracarând avantajele sale sănătoase. Mai mult, grăsimile nesaturate din aceste uleiuri, deși benefice, pot conține și grăsimi saturate în cantități mici, care în exces pot contribui la riscul de boli de inimă și alte afecțiuni cronice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
gara docaneasa jpg
la volan   foto pixabay jpg
italia explozie jpeg
test iluzie1 jpg
furtuna fulgere meteo vreme FOTO Shutterstock
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
5 lidia fecioru jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net