Sarmale ca la Mănăstirea Putna. Nicăieri altundeva n-ai mâncat mai bune, au devenit devenite deliciul lăcașului de cult. Cum se prepară?

12 august 2025 0:00   Rețete
Ultima actualizare:

Este o rețetă perfectă pentru zilele de vară, pregătită adesea la mănăstirea Putna. Aceste sarmale cu urdă au un gust delicios și sunt și foarte ușor de pregătit!

Este o rețetă specială de sarmale, care vine de la mănăstirea Putna și care este perfectă pentru această perioadă din an. Iar partea cea mai bună este faptul că nu va fi nevoie decât de câteva ingrediente foarte simple, care se vor găsi în orice magazin.

În plus, aceste sarmale sunt și foarte sănătoase și sunt și foarte ușor de făcut!

Este o rețetă simplă și delicioasă

Pentru a pregăti aceste sarmale delicioase nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente simple și gustoase! Mai precis, este vorba despre 120 de frunze de sfeclă, 500 de grame de urdă, două ouă, cam 6 – 7 cepe, 300 de grame de orez, o legătură de mărar, cât și una de pătrunjel.

De asemenea, mai aveți nevoie și de frunzele de la 2 – 3 legături de ceapă verde, sare, piper, oțet, borș, ulei, iar dacă nu găsiți frunze de sfeclă puteți utiliza fără probleme și frunze de spanac.

Cum se pregătesc rapid aceste sarmale tradiționale

După ce aveți toate aceste ignredeinte la îndemână, trebuie doar să curățați ceapa, să o tăiați mărunt și să o căliți. Apoi, pătrunjelul și mărarul se taie cât mai mărunt și se adaugă spre sfârșit, timp în care orezul va fi fiert doar pe jumătate.

Pasul următor este să lăsați orezul la răcit, după care să adăugați urda, alături de piper și de ceapa călită și de verdețuri. De asemenea, trebuie pusă și sarea, alături de ouă. Totul trebuie amestecat bine, după care veți înăbuși frunzele de sfeclă în apă fiartă, după care veți scoate nervurile și le veți porționa.

Mai departe trebuie să împăturiți sarmalele la fel ca pe unele obișnuite, după care le veți fierbe și le veți putea servi cu mămăligă și smântână! Această rețetă delicioasă este una la care veți dori să reveniți cât mai des posibil!

Mai multe