Secretele preparării celei mai bune cafele. Nu vei mai adăuga zahăr sau lapte
Cafeaua trebuie să aibă un gust doar ușor amărui care rămâne după degustare. Acesta trebuie să fie similar cu cel al ciocolatei amărui. Trebuie să știi că există trei ingrediente care se pun în această băutură pentru un gust mai intens. Vei putea scăpa de lapte și zahăr.
Cafeaua aduce beneficii sănătății
Pentru mulți oameni, nu există zi fară cafea. Aceasta face parte din rutina zilnică, te ajută să te trezești dimineața și este prilej de socializare cu prietenii sau la birou. Chiar dacă o bei doar pentru gustul aromat, află că o cană de cafea îți poate aduce multe beneficii.
Studiile au arătat că această băutură este mai mult decât un energizant, aducând numeroase beneficii sănătății. Totuși, orice exces poate contribui la apariția unor probleme serioase, astfel că această băutură trebuie să fie consumată cu moderație.
Ce să adaugi în locul laptelui sau a zahărului
De asemenea, zahărul, laptele sau alte arome adăugate în cafea nu sunt o alegere tocmai bună, fiind ideal să consumăm această băutură într-o formă cât mai pură, atfel încât să putem beneficia de toate proprietățile sale.
În lipsa zahărului sau a laptelui, putem adăuga alte ingrediente care vor da un gust unic cafelei.
Scorțișoara oferă o notă dulce cafelei
Scorțișoară. Mirosul scorțișoarei ne trimite imediat cu gândul la cele mai delicioase prăjituri, fiind un efect pe care îl oferă și cafelei. Pe lângă mirosul plăcut, scorțișoara va diminua gustul amărui al cafelei, oferind o notă ușor dulce și o savoare aparte. Totodată, scorțișoara are numeroase proprietăți benefice pentru organism. Adăugată în cafea, aceasta va oferi, astfel, un plus de sănătate.
Pudră de cacao. Adăugarea unei lingurițe de pudră de cacao poate îmbogăți aroma băuturii și poate oferi o notă plăcută de ciocolată, care se va îmbina perfect cu aroma cafelei.
Cardamomul, condimentul ideal pentru cafeaua parfumată
Cardamom. Cu un gust dulce, ușor picant, și o aromă subtilă de citrice, cardamomul este condimentul ideal pentru o cafea parfumată. Cardamomul în cafea aduce o notă exotică, transformând gustul băuturii într-o experiență cu adevărat specială, care poate fi extrem de plăcută pentru iubitorii de arome intense.