Temperatura ideală la care trebuie coaptă pasca. Doar așa vei da lovitura cu un preparat pufos și rumenit
Nelipsita pască de pe mesele românilor în perioada Paștelui are un gust irezistibil și, totodată, inegalabil. Nu putem nega faptul că mâncărurile pregătite în casă nu sunt mai gustoase decât cele regăsite pe rafturile supermarketurilor, însă multe gospodine fac o greșeală atunci când coc pasca.
Diverse trucuri din arta culinară ajung la urechile doamnelor care se implică trup și suflet în pregătirea mesei îmbelșugate de Paște. Multe dintre ele țin cont de anumite secrete și reușesc să prepare pasca gustoasă și pufoasă, fără a da greș. Haideți să aflăm din rândurile de mai jos care este temperatura ideală a cuptorului atunci când alegem să coacem în casă un astfel de preparat.
Temperatura ideală a cuptorului atunci când facem pasă în propria bucătărie
Pasca, desertul din umplutură clasică de brânză și stafide se numără printre preferatul multor români. Este nelipsit de pe mesele acestora în preajma sărbătorilor de Paște, se prepară simplu și rapid, însă poate fi un rezultat dezamăgitor dacă nu este copt la temperatura ideală: 180-200 de grade Celsius pentru o perioada de 30-45 de minute.
Chef Sorin Bontea, rețeta pentru pască de Paște
„Am aici o pască fără aluat sau puteți să îi spuneți și cheescake românesc. Pentru această rețetă, am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Nu este o rețetă complicată”, a spus chef Sorin Bontea pe YouTube.
Ingrediente:
- 700 g brânză de vaci
- 400 g smântână
- 4 ouă
- 1 lămâie
- 100 g griș
- 50 g făină
- 250 g zahăr
- 2 buc. zahăr vanilat
- 2 esență de vanilie
- 200 g stafide
- 80 g unt
Mod de preparare:
Această pască se poate pregăti în doar 10 minute. Ouăle și zahărul se bat vreme de 2 minute, apoi se adaugă brânza de vaci; compoziția obținută trebuie să fie una omogenă.
Ulterior, se adaugă untul topit la temperatura camerei, esența de vanilie și jumătate de lămâie stoarsă.
„Pun și coaja de la o lămâie rasă, adaug și făina puțin câte puțin, pentru a nu face cocoloașe, după care și grișul. Pun și stafidele, pe care le-a m hidratat deja cu puțină apă caldă”, a explicat chef Sorin Bontea.
„Eu am o formă pe care am tapetat-o cu unt, zahăr și făină. Punem totul în formă și e gata, o bag la cuptor la 160 de grade, timp de o oră. După 60 de minute, așa arată pasca, am lăsat-o să se răcească și merge tăiată”, a conchis acesta.