Cea mai bună pască fără aluat. Rețeta lui chef Sorin Bontea e delicioasă și ușor de preparat

Ultima actualizare:

Cu sărbătoarea Paștelui în apropiere, gospodinele caută mereu rețete noi și delicioase pentru a încânta familia și musafirii la masa festivă de Înviere. Printre deserturile tradiționale, pasca ocupă un loc special, iar celebrul bucătar Sorin Bontea vine în ajutor cu o variantă simplă și rapidă: pasca fără aluat.

Rețeta de pască a lui Sorin Bontea. Foto: arhiva.
Rețeta de pască a lui Sorin Bontea. Foto: arhiva.

Această rețetă inedită de pască fără aluat oferă un deliciu savuros, care poate fi pregătit într-un timp scurt și cu ingrediente accesibile. Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul său culinar pentru un desert perfect de Paște, aducând un strop de inovație în tradiția bucătăriei românești.

Ingrediente necesare pentru această rețetă

- 700 g brânză de vaci
- 400 g smântână
- 4 ouă
- 1 lămâie
- 100 g griș
- 50 g făină
- 250 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 200 g stafide
- 80 g unt

Cum se prepară. Pas cu pas

Pască. Foto: Shutterstock.
Pască. Foto: Shutterstock.

1. Începeți prin a bate ouăle împreună cu zahărul timp de aproximativ 2 minute, până obțineți o compoziție omogenă.

2. Adăugați brânza de vaci și continuați să amestecați până când ingredientele sunt bine încorporate.

3. Încorporați untul la temperatura camerei, esența de vanilie, smântâna și sucul de la jumătatea unei lămâi stoarse.

4. Adăugați treptat făina și grișul pentru a evita formarea de cocoloașe în compoziție. Adăugați și coaja rasă de lămâie.

5. Hidratați stafidele în apă călduță și adăugați-le în compoziție.

6. Turnați amestecul rezultat într-o tavă rotundă tapetată cu unt și făină.

7. Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de aproximativ o oră sau până când devine aurie și fermă la atingere.

8. După coacere, lăsați pasca să se răcească în tavă timp de cel puțin o oră.

9. Tăiați pasca în felii și serviți simplă sau presărată cu zahăr pudră și fructe proaspete.

Această rețetă simplă și delicioasă de la chef Sorin Bontea de pască fără aluat oferă o alternativă ușor de preparat pentru tradiționalul desert de Paște. Cu ingrediente comune și instrucțiuni clare, bucătăria va fi inundată de arome divine și savoare autentică, transformând masa de Paște într-o experiență culinară memorabilă pentru întreaga familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net