Vinul fiert te scapă de răceală

22 decembrie 2016 20:11   Rețete
Ultima actualizare:

În perioada Sărbătorilor de iarnă, vinul fiert este una dintre băuturile preferate ale românilor. În timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, cercetătorii sugerează că 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot, de fapt, să aducă benenficii.

Îmbunătăţeşte somnulMelatonina conţinută de vinul roşu ajută la reglarea ceasului biologic, dar este şi un puternic antioxidant. Aşadar, consumul unui pahar de vin roşu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn.Protejează împotriva răcelilorCercetătorii europeni au descoperit că persoanele care consumă 2 pahare de vin roşu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decât cei care se abţin de la consumul acestei băuturi.Reduce riscul de cancerSpecialiştii spun că fiecare pahar de vin roşu consumat zilnic reduce riscul cancerului de plămâni cu 13%. De asemenea, 4 sau mai multe pahare de vin roşu pe săptămână ajută la diminuarea riscului de cancer de prostată cu 50%. Şi cancerul mamar poate fi ţinut la distanţă cu ajutorul acetei băuturi. Însă moderaţia este cheia: 1-2 pahare pe zi.Previne aterosclerozaVinul roşu poate preveni debutul şi progresia aterosclerozei, care se declanşează atunci când vasele de sânge încep să-şi piardă abilitatea de relaxare. Alcoolul şi polifenolii din vin favorizează menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, prin promovarea formării de oxid nitric. Aceasta are un rol foarte important în reglarea tonusului vascular.Scade presiunea arterialăExistă dovezi ale unor efecte favorabile ale vinului roşu asupra presiunii sangvine. Astfel, două pahare de vin roşu sorbite în timpul mesei scad presiunea arterială la persoanele afectate de hipertensiune.Reduce riscul mortalităţii. Cercetătorii europeni spun că un aport zilnic moderat de vin roşu (22-32 g de alcool) are un efect protector împotriva tuturor cauzelor de deces, conform www.sfatulmedicului.ro.

Mai multe