Cele mai eficiente tratamente pentru față, pe care le poți face în luna martie

12 martie 2022 16:27   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Pielea suferă iarna, gerul, vântul, alimentația mai săracă în fructe și legume proaspete, fiind factori care afectează sănătatea epidermei.  Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne explică de ce are de suferit tenul nostru după anotimpul rece și ce tip de tratamente sunt eficiente acum, la începutul primăverii.

Tenul se usucă pe timpul iernii

„Indiferent câte haine groase am purta, atunci când temperaturile scad, scade și nivelul de hidratare al tenului. Așadar, uscarea tenului este una dintre cele mai vizibile consecințe ale iernii asupra aspectului nostru. Dacă temperaturile de vară stimulează producția naturală de sebuum, vremea rece are exact efectul opus”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Apar diferite iritații și inflamații la nivelul pielii

„Temperaturile scăzute înseamnă și mai puțină umiditate a aerului. Acesta devine mai uscat și în locuințele noastre din cauza sistemelor de încălzire. Fluctuațiile de temperatură, vântul și alți factori de mediu pot provoca iritații și inflamații la nivelul tenului. La toate acestea se adaugă și faptul că iarna bem mai puțină apă. Astfel ne trezim că avem pielea uscată, descuamată, chiar cu iritații”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Microcirculația este afectată de frig

„Microcirculația pielii este afectată de frig. La temperaturi scăzute, capilarele pielii se strâng pentru a reduce fluxul de sânge de la nivelul pielii. Asta ajută cumva la menținerea temperaturii corpului, însă dăunează tenului. Aceste modificări ale microcirculației pot provoca sensibilitate și roșeață”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Se deteriorează bariera hidrolipidică

„Factorii de mediu și contactul pielii și materialele hainelor, de exemplu, sau cu fularul ori masca de protecție, duc în cele din urmă la deteriorarea barierei hidrolipidice. Această barieră este, de fapt, un strat format din uleiuri și lipide naturale care sunt necesare pentru a menține echilibrul pielii și pentru a o proteja de factorii externi de stres. Prin deteriorarea barierei, tenul devine mai vulnerabil la toți factorii de mediu”, continuă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Ce este important să face în luna martie?

„Primăvara este sezonul în care natura reînvie la viață. După câteva luni în care tenul nostru a fost direct afectat de factorii agresori externi, este indicat să îl îngrijim cu o atenție deosebită. Este bine să mergem la clincă, unde medicul să vadă situația tenului nostru și nu să alegem noi acasă o procedură despre care credem că ar fi potrivită.

Este posibil ca pielea noastră să fi ajuns la un grad mare de densibilitate, ori echilibrul lipidic să fie modificat. Un specialist va observa cu atenție aceste detalii și va știi ce este indicat să faceți în cazul vostru. Există, de asemenea, și aparate speciale care scanează tenul nostru și ne oferă un diagnostic pe loc, așa cum avem noi în clinica noastră.

În general, ar fi nevoie să facem mai întâi o curățare profundă a pielii sau chiar un peeling chimic, pentru a înlătura impuritățile care nu ar dispărea acasă printr-un simplu gomaj. Poate fi un Jet Peel, un tratament de peeling hidromecanic, blând cu pielea, dar foarte eficient. Acesta îndepărtează celulele moarte și îmbunătățește circulația sangvină. Straturile pielii sunt curățate, complet neinvaziv, cu ajutorul unui jet de oxigen și ser fiziologic medical.

Jet Peel introduce în straturile dermului substanșe biologic active (acid hialuronic, vitamina A, C, E, B5, acid glicolic), astfel că tenul va deveni mult mai sănătos și luminos. Practic, după tratamentul de 30-40 de minute din clinica noastră, veți avea un ten pur, strălucitor, complet revigorat. Pielea va deveni mai elastică, ridurile vor fi reduse, porii închiși, punctele negre și albe eliminate, acneea și cicatricile post acneice diminuate”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Peeling chimic medical

„Peeling-ul chimic medical este un tratament nechirurgical complex, constând într-o exfoliere controlată la nivelul pielii. Se descuamează și se regenerează tegumentul din straturile profunde. Astfel se obține un aspect întinerit al pielii și se atenuează imperfecțiunile. Există trei feluri de peeling chimic: ușor, mediu și adânc.

Profunzimea până la care se efectuează tratamentul se stabilește de către medicul specialist în funcție de tipul și de adâncimea ridurilor, cicatricilor sau a petelor. Acest tratament se recomandă pentru atenuarea leziunilor pigmentare, minimizarea porilor, atenuarea ridurilor și liniilor fine, pentru un aspect radiant și întinerit al pielii”, explică Dr. Iancu Morad.

Mezoterapie

„Tratamentul se aplică prin microinjecții cu substanțe active ce stimulează producția de colagen și elastină, precum și antioxidanți ce combat radicalii liberi. Tratamentul este nedureros și nu presupune timp de recuperare. Rezultatul este întotdeauna spectaculos, dar totodată natural”, adaugă medicul estetician Iancu Morad.

Dermapen

"Dermapen este un tratament în timpul căruia, prin intermediul unui dispozitiv cu o rețea de ace minuscule și fine, se introduce în derm un cocktail de vitamine, oligoelemente și acid hialuronic. Obținem astfel un efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen și elastină. Tratamentul este recomandat inclusiv pentru zone sensibile la nivel facial, în jurul ochilor, pentru conturul nasului sau al buzelor. Se recomandă la început 4-6 ședințe la interval de 3 săptămâni. Urmând apoi o ședință de întreținere odată la câteva luni, astfel încât să avem apoi pielea perfectă pentru o lungă perioadă de timp”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Mai multe