Remedii care te scapă de herpes. Uite cum le prepari acasă

Cauzat de virusul herpes simplex, rănile inestetice de la nivelul buzelor apar atunci când organismul este slăbit. Odată intrat în organism, acest virus nu mai dispare. Uite ce remedii naturiste pot pot accelera vindecarea herpesului bucal

image

Compresele calde 

Poți umple o șosetă curată cu orez, pe care o vei încălzi apoi fie în cuptorul cu microunde, fie pe calorifer, și o vei aplica pe zona dureroasă. Ideal ar fi să aplici o asemenea compresă imediat ce apar primele semne ale herpesului: mâncărimea în zona respectivă, senzația de arsură sau durerea. 

Aloe vera

Gelul de aloe vera calmează inflamatia și totodată hidratează în profunzime leziunea, estompând-o.

Usturoi 

Zdrobește un cățel de usturoi, apoi freacă-l cu puțin ulei de măsline și aplică mixtura obținută direct pe herpes. Repetă operațiunea de 3 ori pe zi.

Bicarbonat de sodiu 

Prepară o pastă din puțin bicarbonat de sodiu și apă, aplic-o pe herpes și las-o să se usuce. Pasta va usca mai repede herpesul și va ameliora senzația de mâncărime resimțită.

Amidon de porumb 

Această pastă acționează în același mod că pasta de bicarbonat de sodiu. Amestecă amidonul cu puțină apă, apoi aplică pe zona herpesului și las-o să se usuce. Ideal ar fi să o lași să acționeze peste noapte, iar dimineață să o îndepărtezi cu puțină apă călduță.

Miere 

Aplică ½ linguriță de miere pe herpes și las-o să acționeze 5-7 minute. Clătește apoi cu apă din belșug. Va combate cauza herpesului, însă totodată va ameliora simptomele cauzate de acesta. Aplică cel puțin 2 ori pe zi.

Vitamina E 

Sparge o capsulă de vitamina E uleioasă și folosește un bețișor de ureche pentru a aplica uleiul pe leziunea bucală. Lasă vitamina E să se usuce. Repetă operațiunea de mai multe ori pe zi. Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de vitamina E vor calma inflamația și durerile, conform doc.ro.

Se recomandă schimbarea periuței de dinți după vindecarea herpesului. Asta pentru că germenii se pot prinde de periuța de dinți și îți pot cauza din nou probleme. De altfel, dacă observi apariția herpesului, nu-l atinge, pentru că există riscul să răspândești  virusul în altă parte a corpului. Evită să-ți atingi fața și spală-te des pe mâini, cu apă și săpun”, spune Oana Cuzino, medic primar Geriatrie, doctor în științe medicale.   

Totodată, specialiștii recomandă și câteva schimbări în alimentație, atunci când ai herpes. Trebuie să eviți preparatele grele (carnea, prăjelile, grăsimile), însă poți consuma alimente bogate în vitamina C, pentru că aceasta crește rezistența organismului la infecții. Fructele de pădure, roșiile, ardeii, kiwi, broccoli și spanacul sunt printre alimentele recomandate. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net