George Soare, hairstylistul preferat al vedetelor, sfaturi prețioase. Ce coafuri să evităm ca să nu părem mai bătrâne
Hairstylist-ul George Soare vine în ajutorul reprezentantelor sexului frumos cu o serie de sfaturi și recomandări în ceea ce privește îngrijirea podoabei lor capilare. Acesta a avut plăcerea de a stat de vorbă cu noi și ne-a oferit, în exclusivitate, cele mai tari trucuri pentru un păr frumos, sănătos, dar și tunsori și coafuri pentru fiecare fizionomie în parte.
Din păcate, deseori se întâmplă ca doamnele și domnișoarele să facă alegere stilistice care le dezavantajează. În ajutorul lor vine George Soare și explică modul în care fiecare femeie, în funcție de vârstă și de podoaba capilară, ar trebui să se tundă și să se coafeze.
Cum să te coafezi și să te tunzi după 50 de ani să arăți cât mai fresh?
Din păcate, nu există o soluție universal valabilă în ceea ce privește rejuvenarea hairstylistică după o anumită vârstă. Cred, cu siguranță, că fiecare persoană poate să-și poarte părul așa cum își dorește, ca să se simtă bine și ca acesta să ne întregească stilul personal.
Tunsorile trebuie adaptate în primul rând în funcție de forma naturală a părului și mai apoi calibrate fizionomiei fiecăruia. Bineînțeles, ele sunt puse în valoare de felul cum ne purtăm părul, cum îl colorăm. Toate acestea creează un look personalizat fiecăruia.
Se spune că moda trece, iar stilul rămâne. Și eu cred că stilul nu ar trebui schimbat cu fiecare trend sau cu vârsta. Asta pentru cei norocoși care și-au definit un stil personal. Nu sunt de acord nici cu faptul că tunsorile scurte le întineresc pe doamne. Depinde foarte mult de fizionomie, de atitudine, de mulți factori.
Vă recomand buclele tip wavy, coafurile naturale, și să evitați coafurile foarte fixate, volumul în exces, permanentul clasic și tunsorile bob.
Ce culori sau tunsori să evităm ca să nu ne îmbătrânim?
Părul alb, din păcate, în societatea noastră este văzut ca semn al îmbătrânirii. Colorarea lui chiar și în nuanțe naturale este deja un truc al rejuvenării. Recomand culorile mai luminoase atunci când tenul este marcat de pete sau riduri. Nuanțele de gri sau chiar platinatul poate da un aspect mai matur.
Ce culoare este în trend în această perioadă?
Blondul încă primează în trenduri, sub toate formele lui - fie uniform, fie parțial, sub formă de șuvițe sau balayage mai natural. Iar brunetul sau roșcatul câștigă loc în clasament începând cu anul trecut.
Cui se potrivește? De ce trebuie să ținem cont când optăm pt aceasta culoare?
În general, culorile se personalizează în funcție de culoarea tenului și a ochilor, dar și respectând tonalitatea naturală a părului.
Atunci când alegem să ne colorăm părul, ideal ar fi să vrem să rămânem în zona naturală. Trebuie să nu deschidem sau să închidem culoarea cu mai mult de trei tonuri. Tot ce este peste, presupune o schimbare radicală și vine la pachet cu un set de compromisuri, printre care și calitatea acestuia. Referitor la nuanțe - mai reci, mal calde sau neutru - aici decizia e la colorist. De exemplu, de la brunet la blond foarte deschis e o distanță de 10 tonuri.
Cum îngrijim părul pe caniculă?
Părul rezistă la temperaturi de maximum 260 de grade Celsius. Nu căldura soarelui deteriorează părul, ci razele UV - acestea oxidează întregul lanț proteic, printre care și pigmenții. Această oxidare naturală are mai multe efecte secundare, printre care uscarea vârfurilor deja în vârstă, deshidratarea și devitalizarea fibrei capilare. Sarea și clorul, la rândul lor, dar și metalele prezente în apă, dăunează la fel de mult.
Cum îngrijim părul la mare, la piscină?
Părul absoarbe foarte ușor apa, deci putem spune că este hidrofil, lucru care nu este tocmai benefic. Apa deschide cuticula care protejează fibra capilară și astfel aceasta este expusă sensibilizării în contact cu factorii dăunători din atmosferă și din apă (ex.: raze UV, sare, etc.)
Protecția părului pe perioada expunerii acestuia cu produse împotriva razelor UV, desalinizarea lui după băi în mare, clarifierea lui după băi în piscină, cu produse de detoxifiere, și îngrijirea cu produse adecvate tipului de păr. Se recomandă, pe lângă kit-ul fiecăruia, tratamentele mai hrănitoare pe perioada verii, mai ales cele de tip leave in (uleiurile fiind hidrofobe) sunt indicate, dar nu în exces, înainte de a intra în apă. Acestea acționează ca un scut și reduc din efectele neplăcute” - a declarat specialistul, în exclusivitate pentru Click!.