Pune stop căderii părului! Când este recomandat să te speli pe cap: dimineața sau seara? „Acest lucru permite scalpului să respire”

7 noiembrie 2024 13:48   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Atunci când te confrunți cu căderea excesivă a părului, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante, recomandate de specialiști. Iată cum poți preveni deteriorarea podoabei capilare.

Când este recomandat să te speli pe cap pentru a preveni căderea părului

Moises Giraldo, directorul salonului Moises Giraldo și ambasador Davines recomandă hidratarea scalpului în fiecare săptămână cu un tratament nutritiv, precum uleiuri esențiale care conțin vitaminele A,C,B și E.

De asemenea, pentru a stimula circulația sanguină la nivelul scalpului, acesta recomandă pieptănarea ușoară a părului pentru câteva minute, cu ajutorul unei perii făcute din peri naturali. Mai mult, specialistul susține că părul va cădea în exces și în funcție de modul și timpul în care alegi să îți speli părul.

„Recomand să te speli pe cap dimineața deoarece acest lucru permite scalpului să respire pe parcursul zilei și previne excesul de umiditate nocturnă, iar noaptea hormonii noștri îndeplinesc funcții diferite.

Spălarea părului dimineața poate menține părul mai proaspăt și mai puțin predispus la acumularea de umiditate și sebum pe timpul nopții, beneficiind astfel sănătatea scalpului prin echilibrarea cortizolului și a hormonilor androgenici care sunt mai activi noaptea, astfel încât vei reduce mai eficient excesul de sebum.

Spălarea nocturnă este preferabilă doar dacă te ajută să te relaxezi și să reduci stresul zilei, dar este mai bine să o faci cu câteva ore înainte de culcare”, a spus Giraldo, potrivit dcnews.ro.

Nutrienții care combat căderea părului

Specialistul recomandă ultima clătire a părului cu apă rece, mișcând degetele pentru a elimina resturile de șampon sau balsam și spune că rutina de îngrijire trebuie completată cu vitamine specifice.

„Acest gest simplu, dar puternic, ajută la închiderea cuticulelor părului, sporind strălucirea și rezistența acestuia. Revitalizează scalpul, stimulând creșterea și densitatea părului. 

Suplimente specifice pentru sănătatea părului, bogate în vitaminele A, B, C, D și E, zinc, fier, magneziu, seleniu, colagen. Acești nutrienți acționează din interior, întărind părul și combatând căderea acestuia, hrănind foliculii într-un mod integral”, a adăugat el.

Mai multe