Îngrijirea părului: cum să-l menții sănătos și strălucitor, în 5 pași simpli

Ultima actualizare:

Cine nu își dorește un păr sănătos, strălucitor și rezistent? Desigur nimic bun nu vine fără puțin efort și disciplină, iar asta se aplică și părului tău. Azi îți arătăm 5 pași simpli prin care îți poți crea o rutină pentru menținerea părului. Pe lângă acești pași este esențial să ai în vedere și tipul de păr pe care îl ai pentru că fiecare este necesită o îngrijire specială. Creț sau drept noi avem soluția potrivită pentru tine.

1 par jpg jpeg

Trebuie însă, să aveți grijă și la factori precum o dietă nesănătoasă, poluarea, stilul de viață sau utilizarea unor tipuri greșite de produse pentru păr pentru că toate acestea vă pot influența negativ podoaba capilară. Îngrijirea părului necesită deci, multă atenție.

Citește și: Coafuri moderne pentru păr scurt: inspirație din tendințele actuale

Cum ne îngrijim corect părul. 6 pași pe care nu trebuie să-i sari

Masarea cu ulei

Este primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a avea un păr intens hidratat. Acest masaj poate stimula fluxul sanguin favorizând creșterea părului. Mai mult, îi poate reda strălucirea ori de câte ori părul este uscat și lipsit de viață.

Poți folosi ulei de cocos, de măsline sau de migdale. Încălzește-l puțin, apoi întinde-l pe întreaga podoabă capilară și lasă-l să acționeze timp de o oră. Poți urma acest pas o dată sau de două ori pe săptămână, însă e de preferabil să-l sari în cazul în care ai probleme cu mătreața severă. 

Curățare

Evident curățarea scalpului este vitală pentru un păr frumos și sănătos. Astfel încât, este indicat să îl speli ori de câte ori simți că părul are nevoie. Dacă părul ți se îngrașă o dată la două zile, e bine să îl speli atunci, dacă se întâmplă mai rar atunci conformează-te, pentru că fiecare scalp este unic.

Spălarea excesivă însă, poate deteriora șuvițele. De altfel, e important de reținut că trebuie să folosești produse delicate care nu conțin suflați, apa e indicat să fie la o temperatură medie, iar părul trebuie masat delicat pentru că altfel, riscați să rupeți șuvițele.

femeie dus sampon spalat par cap jpeg

Vezi și: Trucuri de frumusețe cu sare pe care nu le știai

Folosește balsam

Indiferent de tipul de păr, balsamul joacă un rol foarte important, pentru că odată ce ai folosit șampon, s-au eliminat și uleiurile naturale care întrețineau părul astfel că, trebuie să compensezi. În plus, părul devine mai ușor de coafat și nu se mai încurcă la fel de tare.

Aplică balsamul doar pe șuvițe și lasă-l să acționeze 5 minute după care spală-l cu apă mai rece, asta va ajuta la închiderea cuticulei părului și îi oferă strălucire. Evită să aplici balsam pe scalp pentru că nu faci altceva decât să îl îngreunezi mai mult și este mai greu de îndepărtat. 

Hidratare

Hidratarea e mereu binevenită, așa că o dată la două, trei săptămâni înlocuiește balsamul cu o mască hrănitoare. O poți lua din magazin sau o poți prepara chiar tu din ingrediente naturale. Acestea îmbunătățesc hidratarea și ajută rezistența. De asemenea este important să îl descurci după fiecare spălare după ce părul s-a uscat.

Protecție

După fiecare spălare folosește un serum pentru păr, acesta ajută la menținerea hidrătării și protejează părul. Datorită ingredientelor active, pătrund în firul de păr și ajută regenerarea. În plus folosește un spray de protecție împotriva căldurii atunci când folosești uscătorul de păr sau alte asemenea instrumente de hairstyling. Și gata, părul este pregătit pentru coafare!

balsam par jpg

Mai vezi și: Zero costuri! Cum să-ți faci bucle perfecte fără placă

Cum îngrijim corect părul creț și ce produse trebuie să folosim

Despre părul creț se știe că are o predispoziție către uscăciune, așa că este important să-l menții mereu hidratat. Un păr creț uscat duce la deteriorare, rupere și vârfuri despicate. Încearcă deci, să nu îl speli zilnic, ci o dată sau de două ori pe săptămână și folosește un șampon hidratant special pentru părul creț.

Balsamul trebuie și el aplicat pe întreaga lungime a părului și lăsat să acționeze timp de 15 minute, având în vedere că la acest tip de păr firul este mai gros. De asemenea, este indicat să îl descurci chiar înainte de spălare cu un pieptene cu dinți rar, și nu după spălare sau uscare pentru a evita electrizarea părului. De asemenea, când îl coafați este important să aplicați produsele de styling pe părul umed pentru a ajuta la definire buclelor.

În plus pentru tipurile de bucle mai strânse este nevoie să folosiți produse cu o textură mai complexă precum gelurile care ajută la definirea și controlul acestora. Iar pentru buclele lejere sunt potrivite produsele de styling de tip mousse. De asemenea, seara este bine să îl protejați într-o coadă sau împletitură lejeră care să mențină forma.

1 par gras jpg jpeg

Cum îngrijim corect părul drept și fin

Părul drept și fin necesită și el o îngrijire specială. Un păr fin trebuie spălat cam de 2/3 ori pe săptămână, deși unele dintre noi simt că li se îngrașă părul a doua zi după ce s-au spălat. Ideea este că spălare exagerată duce la excesul duce de sebum.

De asemenea, este indicat să folosiți un șampon pentru volum, iar pentru a scăpa de senzația de păr gras imediat după spălare folosește un șampon uscat. Balsamul trebuie și el aplicat cu măsură în acest caz, ulterior usucă-l cu capul în jos pentru a-i oferi mai mult volum. 

Când vine vorba de styling e bine să eviți produsele cu texturi grele cum ar fi uleiurile sau pomadele (n.r. - este un preparat folosit pentru îngrijirea părului, asemănător cu ceara de păr, care oferă un aspect mat părului), în schimb încearcă produse ușoare de tip spumă.

Și pentru că este atât de predispus la rupere, evită să folosești coafarea excesivă la căldură, iar în loc de ondulator ai putea folosi bigudiuri. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net