Măşti care-ţi repară părul după iarnă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Purtarea căciulii, umiditatea, variaţiile de temperatură din ultimele trei luni şi-au pus amprenta asupra părului tău, care acum îşi arată tot potenţialul rebel. Şi-a pierdut din strălucire, a mai căzut, firele sunt degradate, casante. Odată cu primăvara şi cu renunţarea la căciulă, trebuie să-i redai frumuseţea şi strălucirea. Măştile făcute în casă, din ingrediente naturale, sunt de mare ajutor.

Dacă ai scalp gras şi păr uscat, amestecă în proporţii egale ulei de nucă, ulei de ricin şi ulei de măsline. Acestă mască se aplică pe lungimi şi vârfuri, iar pentru scalp se prepară o mască din tincturi: de ardei iute, de urzică şi de mesteacăn. Cu acest amestec de tincturi se masează pielea capului, ele având rolul de hrănire, de activare a circulaţiei la nivelul scalpului şi de stimulare a creşterii părului. Se recomandă acoperirea capului cu un prosop, minimum 30 de minute. 

Dacă ai părul gras cu exces de sebum, clăteşte-l cu infuzie din frunze de nuc. După mai multe aplicări, părul va căpăta reflexe de brun. Scalpul se masează cu tinctură de brusture sau de seminţe de cimbru, care va întări firul de păr şi va controla excesul de sebum. De asemenea, părul mai poate fi clătit şi cu soluţie din 4 linguri oţet de mere şi 250 ml de apă. 

simeon stalpnicul png

Mască nutritivă. Amestecă o banană cu trei linguri de iaurt, două linguri de ulei de măsline, două de miere şi o jumătate de lingură de ulei de ricin. Se aplică pe părul umed, se acoperă cu un prosop şi se lasă să acţioneze timp de o oră, după care se clăteşte.

Mască regenerantă. O dată pe săptămână poţi să-ţi aplici o mască din ulei de măsline, zeamă de lămâie, gălbenuş de ou, vitamina A şi o soluţie ce conţine petrol. Se aplică de la rădăcină până la vârfuri, se înfăşoară părul într-un prosop şi se stă cu ea câteva ore.

Soluţii împotriva căderii părului. Usturoiul este celebru pentru puterea lui de a regenera firul. Se ia pur şi simplu un căţel de usturoi, se taie pe jumătate şi se freacă scalpul cu el. Are efect mai puternic decât orice soluţie din farmacie. După aceea, îţi acoperi capul cu o cască de plastic sau cu o pungă şi stai aşa 30 de minute. Apoi speli părul de mai multe ori, ca să se ducă mirosul. Alte soluţii eficiente sunt tincturile de ardei iute şi piper, pe care le găseşti la farmaciile naturiste. Se fac cărări şi se aplică doar pe scalp, cu un tampon. Te pişcă, vor produce o eczemă, însă nu te speria pentru că efectul este unul benefic, de a produce vasodilataţie. 

După clătirea cu apă călduţă, pe post de balsam se poate folosi o soluţie din două linguri de oţet de mere la o cană cu apă. Oţetul împiedică formarea mătreţii şi căderea părului. Astfel, firul va fi degresat complet şi nu va mai fi nevoie de spălare zilnică. 

În loc de spumă, după spălarea părului, se pun în palmă câteva picături de ulei de argan sau de macadamia şi se întinde pe lungimea părului. Astfel, nu va mai sta rebel, iar buclele vor fi mai definite. 

simeon stalpnicul png

În acelaşi timp, primăvara e bine să-ţi tunzi vârfurile despicate. Părul se va regenera mult mai bine. Foloseşte şampoane potrivite tipului tău de păr şi nu-l agresa cu produse de styling aplicate haotic. O altă soluţie pentru sănătatea părului ar putea veni din interior, prin alimentaţie. Părul cade mai mult după perioadele de răceală şi gripă, în perioadele mai stresante sau în timpul sarcinii. Poţi urma o cură de 1-2 luni cu suplimente de zinc, vitamina B6 şi cisteină (un aminoacid).

Greşeli care îţi strică părul

Foloseşti tot felul de măşti şi balsamuri, îl vopseşti, îl dai cu fixativ, îl usuci cu foenul, toate acestea în ideea de a avea un păr cât mai frumos, sănătos, aranjat. Ce nu ştiai e că, poate, tocmai aceste lucruri, dacă nu sunt făcute corespunzător, îţi strică podoaba capilară. Iată cele mai frecvente greşeli pe care le fac femeile.

simeon stalpnicul png
  • Şamponul, balsamul şi masca. Foloseşti un şampon neadecvat tipului tău de păr, iar balsamul şi masca le aplici de la rădăcină. Acest lucru îţi afectează scalpul, ducând la dermatită de contact şi la mătreaţă. Trebuie să ştii că balsamul se ţine pe păr 2-3 minute, iar masca nu mai puţin de 10 minute. Dacă foloseşti produse profesionale, nu le aplica în cantitate mare pentru că nu vei obţine un efect spectaculos, dimpotrivă, vei încărca firul de păr.
  • Vopsitul. Stai cu vopseaua pe păr mai mult decât e indicat, în ideea de a obţine o nuanţă mai închisă, care să dureze mai mult. În acest fel, arzi şi deteriorezi firul de păr. De asemenea, specialiştii susţin că nu e bine să te vopseşti radical mai mult de trei ori pe an.
  • Fixativul. Dacă e aplicat de la o distanţă prea mică de păr, lipeşte foarte tare firele, care devin casante şi se rup la pieptănat.
  • Produsele pentru strălucirea părului trebuie şi ele aplicate de la distanţă şi nu la rădăcină. Mai ales persoanelor cu păr gras, produsele pentru strălucire le fac mai mult rău, îngroşând firul şi ducând, astfel, la pierderea volumului.
  • Pieptănatul. E sănătos, atâta timp cât alegi un piaptăn potrivit firului tău de păr. Spre exemplu, pentru părul ondulat e nevoie de un pieptăn cu dinţi rari.
  • Foenul arde firul de păr dacă îl ţii la o distanţă mai mică de 10 cm. De asemenea, e bine să îl mişti continuu şi nu să îl ţii nemişcat, orientat pe o şuviţă.
  • Placa de întins părul şi ondulatorul usucă şi deshidratează firul. Nu trebuie folosite mai mult de o dată la două săptămâni. Cu cât firul este mai subţire, cu atât temperatura trebuie să fie mai mică. Spre exemplu, dacă la un fir gros poţi folosi placa la 200 grade Celsius, la un păr blond sau roşcat temperatura ar trebui să fie de 160-180 de grade. Nu insista pe vârfuri pentru că se vor toci. 

simeon stalpnicul png
  • Foloseşti apă prea fierbinte atunci când te speli pe cap. Apă trebuie să fie călduţă, iar la ultima clătire puţin mai rece, pentru a închide cuticula firului de păr. 
  • Îţi freci părul cu prosopul. După ce te-ai spălat pe cap, e bine să ştergi părul pe lungime, de sus în jos, şi foarte delicat. Dacă îl freci cu putere, pe orizontală, îl agresezi.
  • Dacă ai părul creţ sau ondulat şi vrei să-ţi păstrezi buclele bine definite, nu-l pieptăna decât atunci când e umed, cu un pieptăn cu dinţi foarte rari. Foloseşte şampoane şi balsamuri cât mai hidratante, deoarece buclele au nevoie de elasticitate, şi usucă-l cu capul în jos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
image
actualitate.net
image
actualitate.net