#MasterChef România

Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012

18 aprilie 2024 9:34   PrimeTime

În urmă cu aproximativ 12 ani, „MasterChef România” își avea debutul la Pro TV, avându-i jurați pe Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Prima ediție a show-ului culinar a fost câștigată de Petru Buiuca, un tânăr talentat, aflat la începutul carierei sale.

Premiul cel mare în valoare de 50.000 de euro a fost câștigat de Petru Buiuca, un tânăr pasionat de gastronomie. Ce a făcut după ce a obținut titulatura de Masterchef și ce a făcut cu banii. 

Parcursul profesional al lui Petru Buiuca, după câștigarea „MasterChef România” 

„Când m-am înscris la MasterChef voiam doar să văd cât de bun sunt. Acum mi-am depășit toate așteptările. Sunt mult peste ceea ce credeam că pot să fiu. Și sunt uimit! Am fost susținut de oameni super buni și asta m-a ajutat. Este un vis care sper să continue. Nu mă las! Muncesc! Și visez în continuare!”, declara Petru, după ce câștigase emisiunea.

Cu toate că pasiunea pentru arta culinară l-a propulsat pe culmi înalte, această călătorie avea să ia sfârșit la scurt timp după câștigarea show-ului de la Pro TV. 

Alături de câțiva prieteni, în anul 2013, Petru a deschis primul studio de gătit din București -  Hot Cooking Studio. A fost deschis vreme de câțiva ani și nenumărate persoane interesate de arta gătitului i-a trecut pragul, până când bărbatul a decis să îl închidă. 

În anul 2016, Petru a deschis o altă afacere: a pus bazele unei companii numite Mad Kitchen SRL. Oferea servicii de consultanță cuplurilor care alegeau meniul și locația pentru nuntă. Acest business a avut o durată de un an de zile. 

Și-a clădit o carieră în lumea afacerilor 

După cele două încercări menționate mai sus, aflăm, conform informațiilor viva.ro, faptul că în toamna anului 2017 Petru a devenit angajatul unei multinaționale, ocupând următoarele poziții: Manager de Lanț de Aprovizionare, Manager de Planificare a Lanțului de Aprovizionare pentru Clienți, Manager de Lanț de Aprovizionare pentru Clienți și, în cele din urmă, Manager Senior de Lanț de Aprovizionare pentru Clienți.

Mai multe