Diana Șoșoacă, părere despre Corneliu Vadim Tudor: „Cred că îl depășea și pe Einstein la IQ”
Recent, Diana Șoșoacă a fost invitată în cadrul podcast-ului „Invitați Charismatici”, cu Cimpoiașu Mihai și Claudiu Hartac, unde a vorbit atât despre copilăria sa, cât și despre Corneliu Vadim Tudor. Ce părere are fosta candidată la alegerile prezidențiale despre fostul senator al României?
La începutul podcast-ului, fosta candidată la alegerile prezidențiale a ținut să scoată în evidență că „o să rămân eternul senator, unicul senator al României”. Ulterior, Diana Șoșoacă a făcut și o mică boacănă, însă a explicat rapid că nu este niciun fel de greșeală. Mai exact, povestind despre un secretar de stat infam că i-a spus „la revedere”, la care replica ei a fost „la revedere să-i zici lu mă-ta”, ea a explicat că acest cuvânt, „mă-ta” nu este o înjurătură, ci un termen din limba română..
„N-am mai întâlnit așa ceva. Fantastic om”
„E «mă» liniuță «ta». Atenție, pentru cei care vor să scrie corect. E «mă» liniuță «ta» pentru că liniuța înlocuiește mama ta. În loc de mama ta, e mă-ta. E o chestie românească, domne, de ce vă feriți de ea? Nu este înjurătură”, a explicat Diana Șoșoacă, în podcast-ul „Invitați Charismatici”.
Ulterior, a vorbit și despre Corneliu Vadim Tudor, pe care l-a considerat un om extrem de inteligent: „Eu am copilărit cu Vadim. Era foarte dur să știți, nu era chiar așa de toate comicăriile. Un profesor de istorie renumit, un doctor în istorie, cred că un om cu o capacitate intelectuală de tipul ... cred că îl depășea și pe Einstein la IQ. Un om cu o memorie de invidiat, n-am mai întâlnit așa ceva. Fantastic om”, a spus Diana Șoșoacă.
De asemenea, fosta candidată la alegerile prezidențiale și-a adus aminte și de câteva momente din copilărie. Una dintre cele mai amuzante amintiri este când o ruga străbunica să o anunțe pe o vecină să pună de cafea:
Copilăria Dianei Șoșoacă
„Eu am copilărit la Otopeni. Pentru mine la Otopeni era la țară, pentru că se creșteau oi, vaci, capre, păsări, porci, nu era ce e acum. Acum e nașpa ce e în Otopeni. Eram tare nebuni. Plecam dimineața de acasă și mă duceam din poartă în poartă, adunam toți copiii, mâncam prin vecini, dormeam după-amiază prin vecini, pe iarbă sau pe câmp. La țară nu te caută nimeni, te strigă. De acolo am țignalul ăsta. Am avut o copilărie foarte mișto, în care totul era pe strigăt. Strigai oile, strigai vacile, strigai la porci, la pui și lu țața Tinca să pună de cafea, și stătea la 7 case mai încolo, te duceai în spate la gard și strigai cât puteai, ca să te audă, că și ea era bătrână.
Auzea tot satul și toată lumea venea cu cafea, că nu se înțelegea cine pune cafeaua. Dacă pe mine străbunica mă punea să-i spun fă cafea, toate casele făceau cafea și pe urmă ne adunam cu toții la țața Tinca sau la străbunica mea. Eram zăpăcită”.
O altă amintire este de pe vremea când Diana Șoșoacă era la școală. Se pare că încă de mică și-a exprimat punctul de vedere, iar mama ei a susținut-lo necondiționat.
„Eu m-am certat cu miliția de când eram mică. Nu e o problemă. La școală, pe vremea noastră, era cu cordeluță, pampoane, uniformă, numai că eu eram d-asta de privea în viitor, departe. Nu îmi plăcea să mă conformez. Sarafanul, când ajungeam la școală, îl despicam în părți. Eram slabă, frumoasă, atletă, nu trebuia să se vadă piciorul?
Aveam o profesoară de română, un om extraordinar, dar era de o duritate fantastică. Cam toți erau duri pe vremea noastră. Dacă o scoatea unul din sărite, ne pedepsea pe toți. Avea o linie de lemn, groasă, și ne lovea cu cantul pe mână.
Vine la mine: «Iovanovici, întinde mâna», «Tovarășa, nu aveți dreptul să dați în mine. Numai mama dă în mine, mă rog, și bunica». «Iovanovici, întinde mâna că te duc la directoare». «Nu întind și dacă dați în mine, vă rup linia». Bă, și ridică mâna la mine. Îi smulg linia și o rup exact cum m-a învățat bunicul să rup lemnul pe picior. A fost inspectorat, nenorocire. A venit mama. Mama o doamnă, aristocrată, frumos. Și când să vorbească zice: «Ați făcut-o voi cumva pe Diana? Sunteți mama ei? Cum vă permiteți să dați în copilul meu? Dacă mai dați o dată sau mi-l amenințați, eu mă duc până la secretarul general și vă bag în închisoare». Și mama a făcut reclamație că tovarășa profesor a vrut să îi bată copilul. Se putea și în comunism”, a povestit Diana Șoșoacă.