Filmul de pe Netflix care a înnebunit planeta! E făcut în 1998, are un actor de top și toți românii doreau să-l revadă

12 martie 2024 17:17   PrimeTime

Filmul de pe Netflix care a înnebunit planeta! E făcut în 1998, are un actor de top și toți românii doreau să-l revadă!. Vorbim despre filmul „Blade”, filmul care a cucerit publicul însă de la lansare. Blade a fost considerat ca un film cu supereroi întunecat pentru epoca sa, fiind totodată primul film de succes al Marvel și pregătind terenul pentru alte adaptări cinematografice ale benzilor desenate. A fost urmat de două continuări, Blade II (2002) și Blade: Trinity (2004), ambele scrise de Goyer, care l-a și regizat pe cel din urmă.

Filmul de pe Netflix care a înnebunit planeta! 

În vara anului 1998 pelicula Blade a fost lansată și a făcut furori la nivel internațional prezentând o lume neobișnuită, cumva crudă și un protagonist brutal, interpretat în mod fantastic de Wesley Snipes. Adesea considerat ca fiind o bijuterie de benzi desenate trecută cu vederea, Blade a fost primul succes al Marvel în cinematografe, venind înaintea filmelor X-Men și a trilogiei Spiderman a lui Sam Raimi. De pe urma lui s-a încasat un total de 131 de milioane de dolari la nivel mondial!

Adaptarea cinematografică, scrisă de David S. Goyer, cunoscut pentru Batman Begins, l-a reinventat pe Blade ca fiind un „Daywalker”, un hibrid jumătate om, jumătate vampir, cu toată puterea celui din urmă, dar cu capacitatea primului de a rezista la lumina zilei.

Filmul îl urmărește pe Blade în încercarea sa de a-l doborî pe maleficul vampir Deacon Frost (Steven Dorff) înainte ca acesta să îl învie pe zeul sângelui, La Magra, și să transforme populația globală într-o masă uriașă de vampiri. Blade o întâlnește pe Dr. Karen Jensen (N'Bushe Wright), de profesie medic, care a fost mușcată de un vampir adus pentru tratament de urgență. Poate fi ea salvată? Singura salvare este înjecția cu usturoi lichid! Blade însuși trăiește sub o o presiune zilnică incredibilă pentru că serul acesta îl menține de partea umană, deși s-ar putea să îi creeze o rezistență. Regizat de Steven Norrington, Blade rămâne un film de acțiune elegant, plasat într-o lume care, deși fantastică, pare visceral de reală. 

Mai multe