#Exclusiv Click!

În ce căsuță modestă de la țară a copilărit chef Orlando Zaharia?! Care este preparatul delicios pe care a învățat să-l gătească de la bunica lui, de 95 de ani?! „Pui la ceaun condimentat în sobă!”

14 noiembrie 2024 18:00   PrimeTime
Ultima actualizare:

Chef Orlando Zaharia s-a născut și a copilărit într-o comună din Ialomița. Bunica lui are acum 95 de ani, iar cunoscutul bucătar de la Chefi la cuțite merge constant la ea în vizită. Iată ce preparat delicios a învățat să gătească chiar de la ea?!

Chef Orlando Zaharia se dă în vânt după preparatele bunicii sale, care a ajuns la venerabila vârstă de 95 de ani. 

Zilele trecute, bucătarul de la Chef la cuțite a mers în vizită la casa bunicii din Județul Ialomița, acolo unde și-a petrecut și copilăria. 

„Bunica mea e un exemplu de disciplină și forță, și îi mulțumesc lui Dumnezeu că încă o am alături de mine. 

Când eram mic, îmi amintesc că ea se trezea mereu la 3.30, maxim 4 și înainte să plece la câmp, făcea toate treburile prin curte, după care ne lăsa totul pregătit pentru grădiniță sau școală: haine, mâncare. 

Dacă aveam și noi vreo treabă în ziua respectivă, la 5 eram în picioare. Mai târziu, mi-am dat seama că programul ăsta, rigurozitatea cu care ea făcea lucrurile, mi-au fost de mare ajutor în viață”, a spus cunoscutul chef. 

„Bunica face un pui la ceaun în sobă de te lingi pe degete!”

Orlando Zaharia și-a amintit, cu acest prilej, de preparatele delicioase ieșite din mâinile dibace ale bunicii sale. Pe multe dintre ele a învățat să le gătească și el.

„Îmi făcea multe feluri de mâncare bunica. Îmi plăcea, în perioada în care ieșeau cartofii, mâncărica de cartofi cu cărniță de pui. Nu o să uit niciodată!

Îmi făcea pui la ceaun băgat în sobă. Adică făcea puiul, îl condimenta, îl punea  la ceaun și îl băga în sobă. Te lingeai pe degete!

Îmi făcea niște gogoși delicioase și cornulețele cu untură de porc. Apoi, avea  niște biscuiți făcuți la mașina de tocat, ieșeau steluțe așa. Iar, carnea aia la garniță era vis, iar în prăjeala de la carne punea mămăligă.

Apoi ciorbe! Ciorba de lobodă cu lapte prins, mie nu-mi prea plăcea dar ea zicea să mănânc  trufandale ca sa schimb sângele. Era o demență!”, a povestit, în exclusivitate pentru Click!, cunoscutul chef.

Când începe Chefi la cuțite? 

Sezonul 14 Chefi la cuțite aduce la Antena 1 savoarea intensă a celei mai puternice competiții din ringul culinar. Din data 17 noiembrie, Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Orlando Zaharia și Chef Ștefan Popescu se întorc la masa juraților pentru o nouă rundă de audiții pe nevăzute, dar și în arena aprigelor bătălii pentru amulete, care în acest sezon vin cu o miză neașteptată, ce va da o nouă dinamică întregii competiții.

Farfurii surprinzătoare, pasionați de bucătărie dornici să revoluționeze arta gastronomică, invitați de marcă din aristocrația artei culinare internaționale, demonstrații de forță ale celor patru jurați pentru cele mai râvnite amulete, concurenți cu povești impresionante și multe emoții – toate vor fi dezvăluite în noul sezon al cooking show-ului prezentat de Irina Fodor, care va fi difuzat la Antena 1 în fiecare duminică, de la ora 20:00, și luni, marți și miercuri, de la 20:30.

Mai multe