Cine este Chef Ștefan Popescu, unul dintre noii jurați „Chefi la cuțite”. Incredibil ce meserie a avut înainte! FOTO

Sezonul cu numărul 13 al emisiunii „Chefi la cuțite” vine în fața telespectatorilor cu o nouă formulă de jurați, bucătari experimentați, cu povești de viață impresionante: Chef Ștefan Popescu, Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia și Chef. Astăzi scriem despre viața lui Chef Ștefan Popescu, care și-a deschis sufletul în fața celor de acasă. 

Chef Ștefan Popescu / foto: Antena 1
Chef Ștefan Popescu / foto: Antena 1

Cu toate că este un bucătar renumit, având abilități gastronomice care l-au propulsat pe culmi înalte, Chef Ștefan Popescu mărturisește că vocația pentru această meserie și-a găsit-o târziu, înainte fiind puternică dorința de a deveni Pompier. 

Povestea lui Chef Ștefan Popescu 

Cum visul de a deveni pompier nu s-a materializat, bucătarul a luat în considerare mai multe vocații, printre care și cea de detectiv, oprindu-se într-un final la gastronomie.

„Parcursul meu în bucătărie a început surprinzător. Când am terminat liceul, n-aveam de gând să mă fac bucătar. Am făcut armata la pompieri și voiam să mă fac pompier. Am participat la peste 150 de intervenții ca pompier, în cadrul armatei, într-un an. Mi-am luat atestatul, dar n-a fost să fie. Apoi m-am gândit să mă fac detectiv. Când ești tânăr, crezi că totul e posibil. M-am înscris la o școală de detectivi, dar cei de-acolo m-au trimis la o anumită locație unde trebuia să stau de pază. Nu mi-a plăcut, așa că am zis „Stop”, a povestit Chef Popescu, la Antena 1. 

Ștefan Popescu pe vremea când era pompier
Ștefan Popescu pe vremea când era pompier

„Dacă nu ești la curent cu noutățile, te pierzi!”

În căutarea unei meserii care să-l împlinească, bucătarul și-a dat seama care este, de fapt, menirea lui în această viață:

„Așa am descoperit, pe parcurs, că asta îmi doresc – să fiu bucătar – și, de la zi la zi, acest lucru a devenit, într-adevăr, pasiune. După câțiva ani, am plecat să mă specializez în Marea Britanie, unde am muncit doi ani, revenind în țară ca sous-chef la un hotel din București proaspăt inaugurat. Și, deși, după o vreme, gândul meu a fost de a-mi îmbogăți din nou experiența peste hotare, am hotărât să rămân în țară, pentru că se născuse primul meu fiu și voiam să fiu alături de familia mea. În acești ani, am fost autodidact, citind multe cărți despre gastronomie.

Dar am și urmat, în țară și în Franța, diverse cursuri de maestru în arta culinară și bucătar-șef, dorindu-mi mereu să-mi extind cunoștințele. Eu sunt un exemplu că se poate reuși la orice vârstă în bucătărie, dacă vrei cu adevărat asta și ești pasionat de gastronomie. Și îmi doresc în continuare să mă perfecționez. În bucătărie, tot timpul trebuie să înveți. Mereu apar tendințe și tehnici noi și, dacă nu ești la curent cu noutățile, te pierzi”, a mai declarat Chef Popescu.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net