Ce e prăjitura French Financiers cu migdale și zmeură. Rețeta pas cu pas

#Best buys 7 ianuarie 2022

Dacă vrei să fii artist în bucătărie și să încerci cele mai noi rețete, Chef Ștefan Popescu îți vine în ajutor. Și cum ne dorim mereu un rezultat extraordinar, fără prea mult efort, noi am găsit rețeta perfectă de prăjituri care să satisfacă ambele premise. Iată ce sunt French Financiers și cât de ușor le puteți obține și dumneavoastră, în confortul propriei bucătării!

article img
Ce sunt French Financiers și cât de ușor le puteți face acasă Foto: Cora Instagram

Practic, prăjitura French Financiers se află la granița dintre brioșe și mini chec, realizată cu făină de migdale. Acestea se pot face în mai multe sortimente, cum ar fi: cu fistic, alune de pădure, nucă prăjită, sau fructe. Noi ne vom concentra în rețeta de astăzi pe cele cu zmeură. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru un desert „ca la carte”!

Prăjitura French Financiers cu migdale și zmeură

Ingrediente: 200g făină de migdale, 200g făină albă, 460g zahăr pudră, 360g unt topit, 12 albușuri, 1 vârf de sare, zmeură congelată.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Amestecați cu un tel făina de migdale cu făina albă și zahărul pudră. În acest amestec turnați albușurile bătute foarte lejer, cu un vârf de sare. Apoi adăugați untul topit însă atenție să nu fie cald. Amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn, până obținem o compoziție omogenă. Nu dorim însă să amestecăm prea mult sau prea tare.

Pentru următorul pas avem nevoie, bineînțeles, de o tavă de forme pentru prăjituri. Le ungeți cu unt, apoi adăugați compoziția. Deasupra ei, așezați câte 3 bucăți de zmeură pe fiecare prăjitură. Băgați la cuptor pret de aproximativ 25 de minute. Iar rezultatul este unul îmbucurător, fără prea mult efort!

Dacă ați urmat toți pașii cu exactitate, ar trebui să aveți în față o prăjitură delicioasă, asemănătoare biroșelor, însă cu un gust demențial de midgale și zmeură, o combinație perfectă și pentru cei mai greu de mulțumit gurmanzi.