Andreea Prisăcariu se revoltă: «Au vrut să ucidă copilul din mine»

19 aprilie 2022 18:51   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Andreea Prisăcariu, jucătoarea română de tenis care a atras atenția tuturor prin felul ei de a fi în afara terenului, nu neapărat prin ceea ce face cu racheta în mână, s-a arătat revoltată de felul în care o văd românii.

Andreea Prisăcariu este una dintre jucătoarele de valoare medie ale României. Când ai 22 de ani și obiectivul tău este să intri în Top 300 WTA – cea mai bună clasare a ei a fost 321, acum fiind pe 328 în lume – nu poți fi catalogată ca o jucătoare de valoare bună sau foarte bună, pentru că atunci ar fi o jignire adusă celor care au intrat măcar în Top 200 WTA de-a lungul timpului. Dar este o sportivă care iubește tenisul, asta e clar, și este o sportivă care iubește tatuajele.

Tocmai prin ele a și ieșit în evidență de-a lungul timpului jucătoarea născută la 9 februarie 2000 și care a fost selecționată săptămâna trecută în echipa României din Billie Jean King Cup. Apoi, în Polonia, ea s-a mai făcut remarcată prin momentul de stand-up de la conferința de presă.

Andreea Prisăcariu s-a descătușat la conferința de presă

Mă iertaţi, dar îmi vine să râd de 10 minute incontinuu. Îmi doresc să-l ascult pe Horia, pe căpitanul nostru ... Vai de capul meu! Şi, sinceră să fiu, chiar dacă e echipa cum e. Probabil vă gândiţi că este mai complicat, dar şi întrebările au fost de aşa natură încât să sune mai negativ, dacă mă întrebaţi pe mine. Eu sunt o persoană foarte pozitivă.

Nu contează că este numărul 1 mondial, că este 5, 10 sau 50, chiar nu are nicio relevanţă. Ideea e să dăm tot ce putem şi tot ce avem mai bun pe teren. Să ne facem treaba cât mai bine putem. Că ieşim învingătoare, sau nu ... Până la urmă este o experienţă pentru mine. O să învăţ de la ele, de la Horia, de la antrenorii noştri. E prima oară când sunt în această postură, vreau să mă bucur, să fiu ochi şi urechi.

Bineînţeles că simţim o anumită presiune fiecare dintre noi, dar e în regulă, până la urmă despre asta e vorba în tenis, cine face faţă mai uşor la chestiile astea. Şi noi, pentru că suntem puternice întotdeauna, cred că o să fim foarte şmechere. Puteţi să interpretaţi cum vreţi. Noi ne facem treaba şi Doamne-ajută”, a sunat discursul în urma căruia Andreea Prisăcariu și-a atras foarte multe critici.

Andreea Prisăcariu: ”Nu am mai văzut atâta ură”

La patru zile de la acea conferință care a fost remarcată inclusiv de cei de la WTA, Andreea Prisăcariu a răbufnit în cadrul unui interviu acordat podcast-ului canadian ”Match Point”. Ea se consideră un fel de viking, care se luptă cu toți cei care nu o au la suflet.

M-am obişnuit să primesc comentarii negative. E în regulă. Toţi avem parte de ele. Dar n-am văzut niciun jucător sau jucătoare care să fie trataţi în felul ăsta, cu atâta ură. Nici nu ştiu cum să descriu. Poate e gelozie sau sunt plictisiţi. Faptul că au încercat să omoare copilul din mine şi pasiunea cu care îmi place să văd lucrurile şi vorbesc despre ele e crud. Dar sunt fericită că personalitatea mea nu-mi permite să-i las să mă doboare. Sunt fericită, pentru că sunt ca o vikingă în acest aspect. Nu mă afectează în niciun fel cum mă văd ei”, a declarat Prisăcariu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe