Boris Becker, condamnat la închisoare! Cât va sta după gratii fostul tenismen

29 aprilie 2022 15:49   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Fostul tenismen german Boris Becker a fost condamnat, vineri, 29 aprilie, la doi ani şi jumătate de închisoare. Procesul a fost judecat de către justiţia britanică, iar fostul campion de la Wimbledon a fost găsit vinovat pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal.

În vârstă de 54 de ani, Boris Becker va fi astfel încarcerat după ce a fost găsit vinovat în special că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active şi împrumuturi. Conform acuzării, el a făcut aceste tertipuri pentru a nu-şi plăti datoriile acumulate de-a lungul timpului.

Becker era acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor. Fostul sportiv a fost declarat în faliment în iunie 2017, după un împrumut de peste 3 milioane de lire sterline, nereturnat. Inițial, erau 24 de capete de acuzare la adresa lui, el riscând atunci 7 ani de închisoare!

Motivul pentru care fost achitat în celelalte 20 de capete de acuzare, a fost că nu s-au găsit dovezi concludente referitoare la acuzațiile că nu a predat trofee şi medalii obţinute de-a lungul carierei sale sportive.

Însă avocații săi nu au mai putut face nimic referitor la cele mai importante patru capete de acuzare în care a fost găsit vinovat: înstrăinarea de proprietăţi, nedezvăluirea proprietăţilor şi ascunderea unor datorii de 825.000 de euro.

Procesul a avut loc în Anglia

Boris Becker a fost judecat în Anglia deoarece locuieşte la Londra din 2012. El este un adevărat idol în capitala britanică, după ce a câștigat Wimbledonul la vârsta de 17 ani, pe vremea când era manageriat de Ion Țiriac, cu care a rămas în relații foarte bune. Becker spusese în timpul procestului că a cooperat cu cei care i-au preluat bunurile şi proprietăţile, oferindu-le acestora inclusiv verigheta sa.

Tot în timpul procesului, Becker a spus că a câştigat o sumă foarte mare de bani în carieră şi că a cumpărat cu bani cash unele proprietăţi, însă veniturile sale s-au redus dramatic după retragerea din activitatea sportivă, în 1999.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe