#Jocurile Olimpice Paris 2024

Ce melodie a ascultat David Popovici înainte de proba de la JO 2024 unde a câștigat aurul. „Pe asta am vrut”

9 octombrie 2024 6:20   Alte sporturi

Sportivul David Popovici (20 de ani) a fost invitat marți, 8 octombrie, la Radio ZU, unde a vorbit despre momentul în care a câștigt aurul la proba de 200 de metri liber la JO 2024 de la Paris, dezvăluind și ce piesă a ascultat înainte de a ieși învingător. De asemenea, campionul olimpic a avut parte și de o surpriză.

David Popovici, în vârstă de 20 de ani, a adus prima medalie olimpică pentru România la JO 2024 de la Paris și, totodată, cel dintâi „aur” pentru înotul masculin din istoria țării noastre. Invitat marți, 8 octombrie, în platoul Radio ZU, la Morning ZU, sportivul a dezvăluit care este piesa pe care a ascultat-o înainte de proba din care a ieșit campion olimpic!

„Aș pune piesa pe care am ascultat-o fix înainte să intru în cursa din care am ieșit campion olimpic. E de la Subcarpați și se numește «În jurul focului». Nu prea obișnuiesc să ascult muzică înainte de probe, numai că pe asta am vrut să o ascult (...) Știi ce m-a inspirat foarte tare la piesa asta? E un vers a lui Bean de la Subcarpați: «Mi-e jenă doar să cânt». Și mie mi-e jenă doar să înot. Trebuie să fac ceva cu tot ce reușesc să obțin. Să țin numai pentru mine ar fi extrem de egoist ”, a spus David Popovici, la Morning ZU.

Surpriza de care a avut parte David Popovici la Radio ZU

De asemenea, înainte de a veni la Radio ZU, sportivul a  fost rugat să spună o piesă pe care o apreciază, iar melodia de suflet a lui se numește „La capăt de linie”, de la Om la lună, o trupă care, din păcate, potrivit lui David Popovici, nu e foarte cunoscută la noi în țară.

Vrei să o asculți pe toată?”, l-a întrebat Mihai Morar. Ulterior, a avut loc și surpriza! Doru de la Om la lună a venit special pentru campionul olimpic și i-a cântat melodia live.

„Pe mine mă inspiră piesa asta să fac bine. Iar versul care mă atinge cel mai mult e «Când ai ratat intrarea și saltul de încredere, o să fiu eu acolo». Mă face să mă gândesc la ceea ce poate să nu îmi iasă când vine vorba de înot. Am coșmaruri despre cum pierd startul. Iar pentru acele momente în care nu ne ies lucrurile, cineva e acolo («o să fiu eu acolo») și de aceea mă atinge cel mai mult acest vers.Iar toți cei care aud acest mesaj e necesar să fie acolo pentru acești copii, pentru care ne-am întâlnit astăzi aici. Noi suntem sprijinul lor”, a spus campionul olimpic, imediat după ce s-a terminat piesa.

Mai multe