Planurile lui David Popovici: „Am o misiune, aici, în România”

După Jocurile Olimpice de la Paris, în care „și-a investit” toată energia, David Popovici a vorbit despre planurile sale din viitorul apropiat. Într-o discuție purtată cu Digi24, înotătorul de 20 de ani a declarat spre ce domeniu se vede studiind și aprofundând, dincolo de zona sportivă. 

David Popovici, în perioadă de recuperare, după Jocurile Olimpice (FOTO: Sportpictures)
David Popovici, în perioadă de recuperare, după Jocurile Olimpice (FOTO: Sportpictures)

„În primul an de facultate, am fost nevoit să-mi îngheţ anul, ca să mă pregătesc pentru Jocurile Olimpice, anul acesta încerc din nou. Am ales să mă transfer cumva la asistenţă socială, vreau să învăţ cât mai bine cum să ajut şi cum să mă implic în astfel de cauze. Consider că nu am dreptul să mă plâng atât de mult”, a declarat Popovici, adăugând că nu intenționează să părăsească România: „Sunt destul de mult legat de ţara mea. Niciodată un mi-a plăcut să fiu numit fenomenul. Îmi place să fiu numit omul David. Sunt foarte bun la înot pentru că am muncit extrem de mult. Şi oricine ar reuşi, dacă ar munci extrem de mult şi ar avea şi oamenii potriviţi alături. Am o echipă foarte bună aici. Relaţia cu antrenorul meu este de nepreţuit. De ce aş da ceva ce ştiu că funcţionează pe... chiar şi dacă aş primit cea mai valoroasă diplomă de studiu sau şansa să mă laud că am studiat la Stanford, la Princeton. Dar nu se ştie niciodată, mă pot duce oricând. Momentan, simt că am o misiune mai importantă aici, în România”.

„Mi-aș dori să facem mai mult bine”

Înotătorul a făcut și un apel către normalitate: „Am fost crescut normal şi chiar dacă sunt campion olimpic, campion mondial, îmi doresc să fiu normal. Oamenii să înţeleagă că nu sunt robot sau extraterestru sau fenomen. Ştirile nu pot îngloba cât de imperfect sunt. Focusul meu în perioada asta este destul de simplu: trebuie să învăţ să mă relaxez, să fiu şi un om obişnuit. Un pic să fiu copil, să mă cunosc pe mine... A fost un an extrem de tensionat şi am nevoie de un cool down, să învăţ să trăiesc şi obişnuit, să învăţ să fiu şi normal”„Mi-aş dori să facem mai mult bine. Eu încerc să fac bine, în fiecare zi. Încerc chiar şi dacă este un zâmbet aruncat, o floare, o îmbrăţişare pot face ziua cuiva mai frumoasă. Încearcă să faci ziua cuiva mai bună aruncându-i un zâmbet când mergi la magazin sau cumpără-i cumpărăturile din faţa ta... Fără a aştepta ceva înapoi. Dorinţa mea pe termen lung este să vă îndemn să faceţi cât mai mult bine, să donaţi atunci când este nevoie de bani cât vreţi şi cât puteţi. Oamenii trebuie să înţeleagă că binele pe care îl fac contribuie la schimbarea unor vieţi”, a conchis Popovici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
PAOK Salonic FCSB (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
Gica Hagi (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
ianis hagi rangers platformax jpg
Manchester City (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Maximilian Ibrahimovic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net