Reușită pentru România: Camelia Ciripan, „bronz” la Jocurile Paralimpice

România produce „valuri” și la Jocurile Paralimpice de la Paris, după ce sportiva Camelia Ciripan a cucerit medalia de „bronz” la competiția din capitala Franței.

Camelia Ciripan, medaliată la Paris (FOTO: Facebook)
Camelia Ciripan, medaliată la Paris (FOTO: Facebook)

Astfel, Ciripan consemnează un traseu incredibil în proba de tenis de masă, acolo unde s-a clasat pe locul trei, după ce a fost învinsă de sportiva din Ucraina, Marina Litovcenko, cu scorul de 3-0 (11-5, 11-7, 11-5), în semifinalele concursului de para tenis de masă de la Jocurile Paralimpice. La 45 de ani, sportiva a reuşit să câştige medalia mult dorită, chiar de la prima sa participare la Jocurile Paralimpice, unde a fost chiar portdrapelul României la ceremonia de deschidere a competiției, care s-a desfășurat în perioada 28 august-8 septembrie.
De altfel, România mai are o medalie la Jocurile Paralimpice din Franța: „aur” prin Alexandru Bologa, la parajudo.

România, reprezentată de șase sportivi

„Camelia Ciripan - bronz la para tenis de masă la Jocurile Paralimpice de la Paris! În semifinala Jocurilor Paralimpice de la Paris, Camelia Ciripan a avut o evoluție curajoasă, dar a fost învinsă de sportiva din Ucraina, M. Lytovchenko, cu scorul de 3-0 (11-5, 11-7, 11-5). Deși Camelia a luptat din greu și a reușit să câștige 17 puncte, adversara sa a dominat meciul, cu un avantaj maxim de șapte puncte consecutive. Sportiva noastră a avut și momente strălucite, reușind să câștige 10 puncte pe propriul serviciu, însă nu a reușit să egaleze ritmul impus de ucraineanca. Ceea ce este important cu adevărat este reușita Cameliei de a aduce medalia mult dorită, chiar de la prima sa participare la Jocurile Paralimpice. Felicitări, Camelia, pentru bronzul de astăzi și pentru întregul tău parcurs! Felicitări antrenorilor! Mult succes în continuare!”, a notat Agenția Națională pentru Sport pe pagina sa de Facebook.
România a participat cu şase sportivi la această ediţie a Jocurilor Paralimpice: Alexandru Bologa şi Daniel Vargoczki la judo, Eduárd Novák şi Theodor Matican la ciclism, Camelia Ciripan şi Bobi Simion la tenis de masă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net