Nadal intervine în scandalul de dopaj al lui Sinner: „Dreptatea este dreptate”

După ce numele lui Jannik Sinner a apărut într-un scandal de dopaj, unul dintre cei mai sonori oameni din lumea tenisului, Rafael Nadal, a comentat situația liderului mondial din „sportul alb”.

Rafael Nadal îl susține pe Jannik Sinner în scandalul de dopaj (FOTO: EPA)
Rafael Nadal îl susține pe Jannik Sinner în scandalul de dopaj (FOTO: EPA)

„De obicei, cred în buna credinţă a oamenilor. Îl cunosc pe Sinner şi nu cred, în niciun caz, că a vrut să se dopeze. Iar apoi, un alt lucru: în cele din urmă, dreptatea este dreptate. Nu cred că trebuie să ne placă justiţia doar atunci când se rezolvă aşa cum gândim noi. Până la urmă, dreptatea este dreptate şi eu cred în dreptate”, a punctat Nadal, adăugând: „Cei care trebuie să ia decizii într-adevăr le iau pe baza a ceea ce cred ei că este corect. Aşa că am încredere totală că, dacă nu a fost sancţionat, este pentru că cei care au trebuit să judece acest caz au văzut foarte clar că ceea ce era acolo nu era sancţionabil. Nu cred că pentru că este Sinner nu îl vor pedepsi sau pentru că este altcineva nu îl vor pedepsi. Cred şi sunt cu adevărat convins de asta. Pe de altă parte, părerea celorlalţi este, de asemenea, total respectabilă”.

Semnalul de alarmă tras de Novak Djoković

Nu toți jucătorii de tenis au fost, însă, de aceeași părere, Novak Djoković comentând: „Înţeleg frustrarea jucătorilor din cauza lipsei de coerenţă. Am înţeles că al său caz era decis, în momentul în care a fost dezvăluit. Trecuseră însă cinci luni, de când vestea a ajuns la echipa sa. Aşa că da, sunt o mulţime de probleme în sistem, vedem lipsa unor protocoale clare şi standardizate. Alţi jucători au avut cazuri asemănătoare, fără ca deznodământul să fie acelaşi. Întrebarea este dacă a fost o chestiune de bani, dacă orice jucător îşi poate permite un avocat bun care îl va putea apăra mai bine”. 
Reamintim că Jannik Sinner a fost depistat pozitiv la două controale antidoping, în martie 2024. Totuși, un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an, conform Autorităţii Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net