Liderul tenisului masculin mondial, într-un scandal de dopaj. Cum se apără Sinner

Jucătorul care este numărul 1 mondial în tenisul masculin trece printr-un scandal de dopaj, Jannik Sinner fiind depistat pozitiv de două ori la o substanţă interzisă, în martie, în timpul turneului de la Indian Wells, însă exonerat, marţi, de un tribunal independent (ITIA). Mai exact, nevinovăţia italianului a fost decisă, în contextul în care substanţa ar fi ajuns în corpul său în urma contaminării de către un membru al echipei medicale.

Jannik Sinner, în mijlocul unui scandal de dopaj (FOTO: EPA)
Jannik Sinner, în mijlocul unui scandal de dopaj (FOTO: EPA)

Astfel, ITIA a concluzionat că Sinner nu a avut nicio vină sau neglijenţă pentru două încălcări ale regulilor antidoping în cadrul Programului Anti-Doping în Tenis (TADP), după ce a fost depistat pozitiv de două ori pentru clostebol, în primăvară. După fiecare test pozitiv, a fost aplicată o suspendare provizorie, doar că Sinner a contestat de fiecare dată şi a putut continua să joace.
Sinner a comentat că substanţa ar fi pătruns în corpul său ca urmare a contaminării de către un membru al echipei medicale, care a aplicat pe propria piele un spray fără prescripţie medicală, disponibil în Italia, conţinând clostébol, pentru a trata o mică rană la mână. Acest membru al echipei de sprijin ar fi aplicat spray-ul între 5 şi 13 martie, perioadă în care i-a făcut masaj zilnic şi terapie sportivă lui Sinner, ceea ce ar fi dus la contaminarea transdermică fără ştirea sa. Totuși, rezultatele, premiile și punctele de la Indian Wells au fost anulate, în contextul testelor pozitive. 

„Trăim cu asta de câteva luni”

La rândul său, fizioterapeutul în cauză a declarat că nu a verificat conţinutul spray-ului, pe care l-a folosit în fiecare dimineaţă în perioada 5-13 martie, Indian Wells având loc în perioada 6-17 martie. 
La rândul său, antrenorul lui Sinner, Darren Cahill a comentat situația: „Trăim cu asta de câteva luni, ceea ce a fost o provocare şi o dificultate, cel puţin pentru Jannik. El este cel care a suferit cel mai mult din cauza acestei situaţii şi el este cel care a trebuit să meargă să joace tenis şi să participe la turnee de tenis. Aşa că a fost foarte, foarte dificil pentru el, iar eu îmi dau jos pălăria în faţa lui, pentru că a reuşit să înregistreze unele dintre rezultatele pe care le-a obţinut. Dar sunt zile în care poţi vedea că a fost pus la încercare fizic şi emoţional”.
„Acum, voi lăsa în urmă această perioadă dificilă şi profund nefericită. Voi continua să fac tot ce pot pentru a mă asigura că voi continua să respect programul antidoping al ITIA. Am o echipă în jurul meu care este meticuloasă şi atentă”, a punctat și Sinner, prin intermediul unui comunicat. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
Romanii de la Jocurile Olimpice si Paralimpice (Facebook) jpg
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Ciprian Tatarusanu (EPA) jpg
Marius Sumudica (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
BCR Sport Arena Streetball Finala 005 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net