Cea mai mare schioare din lume, accident la coborârea de la Cortina d'Ampezzo. Sportiva a fost preluată de un elicopter. VIDEO

26 ianuarie 2024 17:03   Alte sporturi

În cadrul unei coborâri desfășurate la Cortina d'Ampezzo, Mikaela Shiffrin, care se afla în fruntea clasamentului Cupei Mondiale, a suferit un accident îngrozitor. 

Incidentul a avut loc când sportiva americană a pierdut controlul și a căzut, rănindu-se la piciorul stâng.

În urma accidentului, Shiffrin a fost rapid asistată și evacuată de pe pârtie cu ajutorul unui elicopter, care a transportat-o de urgență la cel mai apropiat spital pentru îngrijiri medicale.

Incidentul a avut loc la scurt timp după start, aproximativ douăzeci de secunde în cursă, în timp ce Shiffrin aborda o curbă spre stânga.

După căzătură, ea a ajuns în plasele de protecție și a reușit să se ridice singură după câteva minute, fiind înconjurată de echipa de salvare. Cu toate acestea, Shiffrin a evitat să-și pună greutatea pe piciorul stâng, semn al posibilei sale răniri.

Ulterior, sportiva a fost transportată imediat la spital cu un elicopter, semnalând gravitatea situației.

Și Petra Petra Vlhova, ocupanta locului 2 în clasamentui Cupei Mondiale a ieșit din competiție 

Într-un context similar, Petra Vlhova, care ocupă locul al doilea în clasamentul general al Cupei Mondiale, a fost, de asemenea, nevoită să renunțe la restul competițiilor sezonului.

Aceasta din urmă a suferit un accident grav în timpul unei competiții desfășurate la Jasna, în weekendul precedent.

Căzătura ei nefericită a rezultat într-o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept, punând capăt participării sale în competițiile curente.

Cine este Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin este o schioare americană de excepție, născută pe 13 martie 1995 în Vail, Colorado. Ea a devenit una dintre cele mai decorate și talentate schioare din lume, specializându-se în proba de slalom și slalom uriaș.

Debutând în Cupa Mondială la vârsta de 15 ani în 2011, Shiffrin a câștigat rapid atenția lumii sportului alb, reușind să acumuleze numeroase victorii și medalii în timpul carierei sale impresionante.

Printre realizările sale notabile se numără câștigarea a patru titluri de campioană mondială la slalom, precum și numeroase victorii în Cupa Mondială la diferite discipline.

Ceea ce o distinge pe Mikaela Shiffrin este nu doar abilitatea sa tehnică remarcabilă pe pârtii, ci și dedicarea și determinarea sa de a-și atinge obiectivele.

Este recunoscută pentru stilul său elegant și precizia incredibilă în schi, transformând-o într-un nume sinonim cu excelența în lumea sportului alpin.

Mai multe