El e bărbatul din spatele succeselor Soranei Cîrstea. Românca e în sferturi la Indian Wells

15 martie 2023 6:57   Alte sporturi

Sorana Cîrstea a obținut cea mai importantă victorie din acest an. Ea a ajuns în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells pentru prima dată în carieră.

Ea a învins-o în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells pe a cincea jucătoare a lumii, Caroline Garcia! Românca s-a impus cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5, la capătul unui meci de două ore și 24 de minute, reușind prima victorie din carieră în faza franțuizoaicei. Astfel, Sorana s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale turneului american, acolo unde, din păcate, va juca împotriva celei mai bune tenismene a ultimilor doi ani, poloneza Iga Swiatek, liderul la zi din clasamentul WTA. Prin victoria obținută miercuri dimineață, Sorana și-a asigurat un salt de 9 locuri în clasamentul mondial, acolo unde va ocupa de luni în cel mai rău caz locul 74. Dacă va reuși surpriza anului și o va elimina pe Swiatek, Sorana va sări până pe 55 în lume.

Thomas Johansson, noul antrenor al Soranei Cîrstea

La finalul partidei câștigate cu Caroline Garcia, Sorana Cîrstea a acordat un interviu în care a vorbit despre omul din spatele succesului său din acest sezon: fostul jucător suedez Thomas Johannson, noul său antrenor. 

"Am început să mă pregătesc cu Thomas Johansson în pre-sezon și am simțit că joc din ce în ce mai bine, chiar dacă rezultatele nu au fost cele pe care mi le-am dorit în ianuarie și februarie. E un antrenor excepțional și cred că îi datorez forma bună lui", a spus Sorana Cîrstea, conform eurosport.ro.

În vârstă de 47 de ani, Thomas Johansson a fost unul dintre cei mai valoroși jucători ai unei generații din care a făcut parte și Andrei Pavel. În 2002 a ocupat cel mai bun loc în clasamentul mondial ATP, fiind pe poziția a șaptea. În acel an el cu cucerit trofeul la Australian Open.

Ea a mai spus că aceasta este o zi pe care o va ține minte, pentru că este prima dată când o învinge pe Caroline Garcia, câștigâtoarea Turneului Campioanelor de anul trecut. „Nu o învinsesem pe Caro niciodată înainte, așa că știam că va fi un meci foarte greu. E o jucătoare foarte agresivă și joacă foarte bine în ultimul timp. Știam că va fi foarte greu, dar sunt foarte fericită că am reușit să câștig, acest succes înseamnă enorm", a mai zis românca.

Mai multe