Eliza Samara scrie istorie în Liga Campionilor: e a patra oară în finală

17 februarie 2022 15:13   Alte sporturi

Eliza Samara s-a calificat pentru a patra oară în finala Ligii Campionilor la tenis de masă. Ea a contribuit la succesul echipei sale, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, scor 5-4 la „general”, din semifinala cu Linz AG Froschberg.

Participantă la meciul tur, unul pierdut (2-3) de gruparea poloneză, ea a a depășit-o cu 3-2 (7:11, 12:10, 11:8, 5:11, 6:4) pe Suthasini Sawettabut. În retur, KTS s-a impus cu 3-1 și a obținut astfel calificarea. "Am fost favoriți în meciul de deschidere, însă au câștigat ele. Părea că a fost mai ușor acum pentru noi, dar a fost departe de a fi ușor. Mă bucur că am câștigat cu 3-1 și am reușit să evităm meciul de aur", a declarat Samara. ”Mă bucur că am ajuns în finala Ligii Campionilor, dar nu vreau să mă opresc aici. Îmi doresc să o câștig, nu doar să-mi trec în CV că am jucat finala”, a mai spus ea pentru Sports Net.

Eliza Samara visează să joace în Liga Campionilor cu o echipă din România

Dincolo de cucerirea Ligii Campionilor, Eliza Samara are un mare vis atunci când vine vorba despre competiția cluburilor: ”Îmi doresc foarte mult să evoluez cu o echipă din România în Liga Campionilor. Ar fi un vis să evoluez acasă în această ligă puternică, plus că m-am săturat de drumuri, avioane, deplasări”.

Pentru jucătoarea noastră, aceasta va fi cea de-a patra finală a Ligii Campionilor la tenis de masă pe care o va disputa. Ea a atins pentru prima oară această fază a competiției în 2014, când echipa ei, Fenerbahce, a pierdut (2-3, 0-3) cu TTC Berlin Eastside. Un an după aceea, Eliza a câștigat trofeul, gruparea turcă impunându-se cu 3-2 și 3-1 în fața lui Linz AG Froschberg. Românca a repetat succesul în 2019, când, tot sub culorile actualei sale echipe, a participat la victoriile (3-2, 3-2) din finala cu Dr. Casl Zagreb. Atunci, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg a câștigat pentru prima dată titlul de campioană a Europei după ce eșuase în finalele din 2016 și 2017. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe