Fotbalul internațional, în doliu: a murit pe teren, după ce a apărat un penalti

14 februarie 2023 13:10   Alte sporturi

Fotbalul din Belgia trece prin momente dificile, după ce a avut loc un deces deocamdată inexplicabil.

În timpul unui meci din eșaloanele inferioare, dintre Winkel Sport B. Soon și SK Westrozebeke, portarul Arne Espeel s-a prăbușit, pur și simplu, la pământ, imediat după ce a apărat cu succes un penalti. Fotbalistul a murit, astfel, la doar 25 de ani, fără să se fi știut că ar fi suferit de ceva anume. După ce a intervenit decisiv la o lovitură de pedeapsă, jucătorul s-a ridicat în picioare pentru a sărbători, doar că în scurt timp s-a prăbușit în iarbă. În ciuda încercării medicilor de a interveni cu un defibrilator, manevrele de resuscitare nu au avut succes, iar Arne Espeel a fost declarat decedat la spital.

Clubul goalkeeper-ului, profund șocat de tragedie

„Winkel Sport este în doliu profund pentru trecerea bruscă a portarului Arne Espeel. Le transmitem familiei și prietenilor lui Arne sincere condoleanțe pentru această grea pierdere. Fotbalul trece în plan secund pentru o perioadă de timp. Arne juca la noi, încă din copilărie și toată lumea îl plăcea. E imposibil de înțeles cum i s-a putut întâmpla așa ceva unui om atât de tânăr. Era sănătos tun”, se arată într-un comunicat al clubului belgian.
„Mingea era în joc. Portarul nostru s-a ridicat rapid, apoi a căzut. A fost teribil. A fost cu adevărat groaznic de urmărit. Când a venit mesajul că portarul nostru a murit, a fost o lovitură neobișnuit de grea. Cred că unii jucători încă nu realizează exact ce s-a întâmplat”, a declarat Stefaan Dewerchin, antrenorul secund al celor de la Winkel Sport B. Soon, directorul sportiv al echipei adăugând: „E o tragedie, suntem șocați. Arne a fost la club toată viața lui și era foarte iubit. E o lovitură teribilă”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe