Naționala are un nou selecționer. Cine urmează să-i conducă pe „tricolori”

5 august 2024 12:32   Alte sporturi

Negocierile din ultimele săptămâni, concretizate într-o ședință de aproximativ patru ore, desfășurată, luni, au avut rezultate, iar noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României este Mircea Lucescu, potrivit informațiilor furnizate de gsp.ro.

Astfel, tehnicianul în vârstă de 79 de ani a fost convins de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu și directorul tehnic al aceleiași instituții, Mihai Stoichiță, să revină la „cârma” naționalei, după o pauză impresionantă - nu mai puțin de 38 de ani, cât timp a trecut de la mandatul anterior. Înapoi în timp, Mircea Lucescu a mai condus selecționata României preț de jumătate de deceniu, în perioada 1981-1986. Nu pleca, însă, fără o „bornă”: calificarea la turneul final al Campionatului European din 1984, după ce câștiga poate cea mai grea grupă preliminară din istoria României, alături de Italia, Cehoslovacia, Suedia și Cipru.

A doua aventură la „cârma” naționalei de fotbal a României 

În acea vreme, la EURO se calificau doar șapte naționale, pe lângă țara gazdă. De altfel, România nu este singura echipă națională antrenată, până acum, de Mircea Lucescu: acesta a mai pregătit-o pe Turcia, în perioada august 2017-februarie 2019, fără rezultate notabile, însă. Înapoi spre zilele noastre, ultima echipă pe care a antrenat-o a fost Dinamo Kiev, de la care a demisionat, în noiembrie 2023.
Astfel, Mircea Lucescu vine să continue misiunea lui Edward Iordănescu, fostul selecționer al României, care și-a trecut numele în dreptul unui parcurs onorabil reușit de „tricolori” la EURO 2024, până în optimile de finală, tot printre meritele sale numărându-se și calificarea la turneul final disputat în Germania, în această vară. 
Pentru postul de selecționer la echipa națională, Mircea Lucescu a concurat cu mai multe nume sonore din fotbalul românesc dornici să preia reprezentativa tricoloră, printre care Gheorghe Hagi, Laurențiu Reghecampf sau Adrian Mutu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe