Capăt de drum: Edi Iordănescu nu mai e selecţionerul naționalei României

Ultima actualizare:

Doi ani și jumătate - atât a durat mandatul lui Edward Iordănescu la „cârma” echipei naționale de fotbal a României. Între timp, zvonurile s-au adeverit, iar prima reprezentativă rămâne fără selecționerul care a condus-o până în optimile de finală de la EURO 2024.

Edward Iordănescu își încheie socotelile cu naționala (FOTO: Sportpictures)
Edward Iordănescu își încheie socotelile cu naționala (FOTO: Sportpictures)

Dacă după revenirea în țară de la turneul final din Germania lucrurile încă păreau discutabile și exista contextul pentru o prelungire a contractului care urma să expire la finele acestei luni, între timp cele două părți au decis să se separe. Iordănescu Jr. lasă în urmă un mandat de 28 de meciuri disputate ca selecționer, dintre care pe 10 a reușit să le câștige, tot atâtea le-a încheiat la egalitate și opt au fost înfrângeri - însă, dincolo de toate, de numele său rămâne legată o reușită importantă: calificarea România la un turneu final european, după o pauză de opt ani. Cu el alături, țara noastră a ajuns până în optimile de finală, acolo unde a cedat în fața Olandei.

Cea mai categorică victorie din istoria participărilor la un turneu final

„Edward Iordănescu, al cărui contract expiră la finalul lunii iulie, nu va continua pe banca echipei naționale a României. Ca urmare a discuțiilor avute, Federația Română de Fotbal înțelege și respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză.
Mister, îți mulțumim pentru munca depusă, pentru dedicarea ta din această perioadă plină de provocări și pentru rezultatele obținute la Echipa Națională! Îți urăm mult succes în viitoarele proiecte, având convingerea că numele Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc și în viitor”
, se arată, luni, pe pagina de Facebook a FRF.
Sub conducerea sa, România a câştigat grupa sa de la Campionatul European, depăşind Belgia, Slovacia şi Ucraina, în fața celei din urmă reușind, chiar în meciul său inaugural la EURO 2024, un succes clar, 3-0, consemnând cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale şi europene.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
poza nationala plimbare jpg
Mircea Lucescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net