Eroul României la EURO 2024: „E vara pe care n-o voi uita niciodată”

Ultima actualizare:

România a fost, fără doar și poate, o surpriză plăcută la EURO 2024, acolo unde selecționata lui Edward Iordănescu a reușit să iasă din grupe și să evolueze în optimile de finală ale competiției. Unul dintre oamenii care au făcut posibil acest parcurs, portarul primei reprezentative, a comentat cum a trăit experiența turneului final din Germania.

Florin Niță a aniverasat, recent, 37 de ani (FOTO: Sportpictures)
Florin Niță a aniverasat, recent, 37 de ani (FOTO: Sportpictures)

„Azi, se împlineşte o lunp de zile de la debutul nostru la EURO, victoria cu Ucraina. E o vară pe care n-o voi uita niciodată, a fost un turneu final incredibil, unul în care voi, suporterii noştri, ați fost fantastici. Magic summer, magic EURO 2024 , magic fans!”, este mesajul lui Florin Niţă. În vârstă de 37 de ani, goalkeeper-ul a avut un vârf spectaculos al carierei la națională, cu toate că în materie de echipă de club rămăsese liber de contract. Însă, date fiind evoluțiile de la turneul final, Niță are toate șansele să mai prindă măcar un contract în „sportul rege”.  

România, inclusă în numeroase topuri la EURO 2024

Totodată, România s-a remarcat și în ceea ce privește viteza fotbaliștilor săi, Valentin Mihăilă a fost inclus în topul celor mai rapizi jucători ai competiției, după ce a fost surprins alergând cu 35,8 km/h la meciul câștigat de România cu Ucraina, dar și printr-un gol spectaculos, inclus în topul competiției, marcat de Nicolae Stanciu în același meci. 
Reamintim că România a reușit să încheie pe primul loc grupa sa de la EURO2024, unde situația a fost una inedită: toate echipele au avut același număr de puncte, patru, ierarhia arătându-le, în ordine, pe selecționata „tricolorilor”, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina. Apoi, selecționata lui Edward Iordănescu a întâlnit Olanda în optimile de finală, în fața căreia a cedat, scor 0-3, într-o partidă disputată la München. EURO 2024 s-a desfășurat pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie, competiția fiind câștigată de Spania, în detrimentul Angliei.         

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net