Adio, visul frumos s-a terminat: România, capăt de drum la EURO 2024

Echipa națională a României și-a încheiat parcursul la EURO 2024, acolo unde a trecut de faza grupelor, ajungând până în optimile de finală - în cele din urmă, selecționata lui Edward Iordănescu a cedat, marți, în fața Olandei, scor 0-3, într-o partidă disputată la München.

România și-a încheiat drumul la EURO 2024 în optimi (FOTO: Sportpictures)
România și-a încheiat drumul la EURO 2024 în optimi (FOTO: Sportpictures)

Primele cinci minute au fost întocmai cum și-ar fi dorit orice susținător al României, „tricolorii” arătându-se dârzi și determinați, imediat după fluierul de start. Entuziasmul nu a durat mult, însă, olandezii începând să domine treptat, ca în cele din urmă să înscrie în minutul 20, prin Cody Gakpo, reușită care avea „să reseteze” jocul și să diminueze mult din concentrarea României. Chiar dacă „tricolorii” n-au picat fizic și și-au mai încercat norocul în repetate rânduri, jucătorii lui Edi Iordănescu mai curând au alergat dintr-un loc în altul, bâjbâind, fără a reuși să lege o fază cu potențial periculos.
La scurt timp după revenirea de la vestiare, repriza a doua a mai adus un gol, înscris tot de Olanda, în minutul 63, prin același Gakpo, anulat însă pe motiv de offisde, după consultarea tehnologiei VAR. Partea secundă a jocului a aparținut Olandei, care a majorat scorul prin Donyell Malen ('83), ca în cele din urmă să reușească și al treilea gol, prin același Malen ('90+3)

EURO 2000 rămâne reperul pentru România

Cea mai bună performanță a României la un Campionat European rămâne consemnată la ediția din 2000, când țara noastră a ajuns până în sferturile de finală: atunci, însă, au participat doar 16 selecţionate, așa încât după faza grupelor au venit direct sferturile - comparativ, la EURO2024 s-au aliniat 24 de echipe.
Reamintim că România a încheiat pe primul loc grupa sa de la EURO 2024, unde situația a fost una inedită: toate echipele au avut același număr de puncte, patru, ierarhia arătându-le, în ordine, pe selecționata „tricolorilor”, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
Monica Niculescu (EPA) jpg
Anglia nationala EURO 2024 (EPA) jpg
robert badea jpg
FCSB Corvinul Hunedoara (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei la EURO 2024 (Facebook) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
Austria Turcia, EURO 2024 (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net