#Jocurile Olimpice Paris 2024

Programul de marți al sportivilor români la JO2024. Atletismul, vedeta zilei

6 august 2024 7:51   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Jocurile Olimpice continuă în Franța, la Paris, fiind rândul atletismului să se remarce. Competiția se desfășoară în perioada 26 iulie-11 august, fiind televizată de Eurosport și TVR, iar marți se pregătește să intre în concurs și Alina Rotaru la JO 2024. 

Programul românilor la JO2024, marți, 6 august

11.30
Kaiac-canoe, baza nautică Vaires-sur-Marne, C2, 500 de metri masculin, serii, sferturi de finală: Ilie Sprîncean și Oleg Nuţă
12.15
Atletism, Stade de France, săritura în lungime, feminin, calificări: Alina Rotaru-Kottmann
12.50
Atletism, Stade de France, aruncarea suliţei masculin, calificări: Alexandru Mihăiţă Novac
20.57
Atletism, Stade de France, aruncarea ciocanului feminin, finală: Bianca Ghelber.

A pierdut medalia de bronz, în ultimul moment

România este pe locul 15 în clasamentul pe medalii, acolo unde topul este condus de Statele Unite ale Americii (21 medalii de aur, 30 de argint şi 28 de bronz), fiind urmaţi de China (21, 18, 14) şi de Franţa (13, 16, 19).
Cel mai recent, țara noastră „a scăpat printre degete” o medalie de bronz, luni, când gimnasta Ana Maria Bărbosu se afla pe podium, însă reușita i-a fost luată de o sportivă americancă, aceasta contestând rezultatul obținut și alegându-se, în cele din urmă, cu locul trei, românca „picând” pe patru. 
Revenind la reușitele de la JO2024, „tricolorii” numără şapte medalii: trei de aur, trei de argint şi una de bronz. „Aurul” l-au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu). Totodată, „argintul” a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, iar „bronzul” i-a aparținut tot lui David Popovici la 100 metri liber.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe