Reacții din presa internațională, despre eliminarea lui Halep de la Hong Kong

3 octombrie 2024 18:09   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep (1130 WTA) a ajuns până în turul doi al primului său turneu, din ultimele patru luni, fostul lider mondial din tenisul feminin părăsind, joi, Hong Kong, în runda secundă. În vârstă de 33 de ani, românca a fost a fost învinsă de rusoaica Anna Blinkova (78 WTA), scor 6-2, 6-1, joi, la turneul de categorie WTA 125 de la Hong Kong, cu premii în valoare de 115.000 de dolari.

Presa internațională a consemnat parcursul româncei, Tennis World USA notând: „Simona Halep a fost anihilată, la doar o zi după ce a obținut o victorie specială. Halep a suferit o înfrângere brutală în optimile turneului WTA 125 de la Hong Kong, la doar o zi după ce a obținut prima sa victorie, în mai bine de doi ani. Miercuri, fostul lider mondial a depășit-o pe Arina Rodionova cu 6-2, 4-6, 6-4 și a bifat prima sa victorie după revenirea în tenis, în urma suspendării de dopaj. Azi, dubla campioană de Grand Slam a revenit în acțiune, dar nu a mers bine deloc, Anna Blinkova a dezmembrat-o, scor 2-6, 1-6”.

Reacția româncei, după eliminarea de la turneu

La rândul său, sportiva originară din Constanța a consemnat: „Revenirile nu sunt niciodată uşoare. Mulţumesc, Hong Kong, pentru primirea călduroasă!”. Înapoi în timp, înainte de turneul de la Hong Kong, ultima dată românca a jucat la jumătatea lunii iunie într-un meci demonstrativ la Cluj-Napoca. Oficial, însă, cea din urmă partidă e consemnată pe 15 mai, când românca a abandonat în primul tur la turneul WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris, din cauza problemelor la genunchi - pentru Halep era al doilea meci în circuitul WTA după ce a revenit în martie în competiţii, după o perioadă considerabilă de suspendare în urma acuzelor de dopaj. Înainte de victoria din prima sa rundă de la Hong Kong, reușita anterioară se petrecuse în urmă cu 777 de zile - pe 17 august 2022, Halep o învingea pe rusoaica Anastasia Potapova, în primul tur al întrecerii WTA 1000 de la Cincinnati, scor 6-4, 3-6, 6-3.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe