Reușită pentru Simona Halep: prima victorie, după 777 de zile

Ultima actualizare:

Simona Halep a început cu dreptul parcursul său de la Hong Kong, în primul turneu de tenis la care evoluează, în ultimele patru luni. Românca s-a calificat, miercuri, în turul doi al competiției de categorie WTA 125, învingând-o în runda inaugurală pe australianca Arina Rodionova (114 WTA).

Simona Halep, succes la Hong Kong (FOTO: EPA)
Simona Halep, succes la Hong Kong (FOTO: EPA)

Două ore şi opt minute - de atât a avut nevoie Halep, pentru a se impune cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4. În prezent ocupanta locului 1.130 WTA, sportiva originară din Constanța a beneficiat de wild card la Hong Kong, turneu dotat cu premii în valoare de 115.000 de dolari, urmând să o întâlnească pe rusoaica Anna Blinkova (78 WTA), care a trecut în runda inaugurală de Peangtarn Plipuech (466 WTA), scor 6-1, 6-2 - de altfel, Blinkova numără 12 victorii în 38 de partide disputate, în 2024. Va fi prima întâlnire directă pentru cele două jucătoare, partida se va disputa, joi, nu mai devreme 11.30, ora României.

Primul meci, din mai și până în prezent

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că ați venit. M-am simțit foarte bine și a fost o adevărată plăcere să mă întorc pe teren. Am jucat primul meci, după câteva luni și mă simt bine, chiar dacă sunt foarte obosită. Vreau să profit de această oportunitate pentru că am primit wild card. A fost o partidă grozavă! Sunt foarte fericită să fiu aici. Mă bucur de faptul că sunt aici pentru prima dată. Vreau să mă bucur de acest succes! Am simțit presiun,e după primul set, dar mi-am îmbunătățit nivelul, ulterior. Vreau doar să mă recuperez ca să pot juca, joi, din nou în fața spectatorilor. Doar încerc să am grijă de corpul meu pentru că nu știi ce se poate întâmpla. Vreau să fiu pregătită din nou pentru a juca în fața fanilor”, a fost reacția „la cald” a lui Halep. 
Înapoi în timp, ultima dată, românca a jucat la jumătatea lunii iunie într-un meci demonstrativ la Cluj-Napoca. Oficial, însă, cea din urmă partidă e consemnată pe 15 mai, când românca a abandonat în primul tur la turneul WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris, din cauza problemelor la genunchi - pentru Halep era al doilea meci în circuitul WTA după ce a revenit în martie în competiţii, după o perioadă considerabilă de suspendare în urma acuzelor de dopaj. 
Ultima victorie a româncei datează de acum 777 de zile - pe 17 august 2022, Halep o învingea pe rusoaica Anastasia Potapova, în primul tur al întrecerii WTA 1000 de la Cincinnati, scor 6-4, 3-6, 6-3.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ianis hagi rangers platformax jpg
Manchester City (EPA) jpg
Maximilian Ibrahimovic jpg
David Popovici Facebook jpg
Razvan Marin (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Marius Croitoru, Sportpictures jpg
Lewis Hamilton (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net