Victorie de cinci stele: Aryna Sabalenka a cucerit US Open în premieră

Ultima actualizare:

Aryna Sabalenka consemnează o reușită uriașă, ocupanta locului secund din ierarhia mondială a tenisului feminin cucerind marele trofeu de la US Open. În vârstă de 26 de ani, sportiva din Belarus a învins-o, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe mai matura adversară Jessica Pegula (6 WTA), de 30 de ani, scor 7-5, 7-5, după o oră și 54 de minute.

image

„Doamne! Chiar am rămas fără cuvinte. Am fost atât de aproape de trofeu, anul trecut. Am reușit, în sfârșit, să ridic acest trofeu! Jessica, știu cât de greu e să pierzi finalele. Dar sunt mai mult ca sigură că vei câștiga cel puțin un turneu, în viitor. În setul secund, tot ce a făcut a fost să mă rog. Mi-e greu să vorbesc, în acest moment, sunt copleșită.
Poate sună penibil, dar vreau să spun asta. Trebuie să munciți mult și să faceți sacrificii pentru a vă îndeplini visul. Sunt mândră de mine, sunt mândră de echipa mea. Anul trecut, am avut multe înfrângeri dureroase. Le-am depășit pe toate. Fără cei din staff nu aș fi aici! Vă iubesc, sunteți familia mea. Nu mi-aș putea imagina viața profesională, dar nici pe cea personală, fără voi”
, a fost discursul rostit de Sabalenka, după marele triumf, pentru care a primit un cec în valoare aproximativă de 3,2 milioane de euro. 

Cel de-al treilea titlu de Grand Slam din palmares

Pentru Sabalenka, ediția de US Open, de anul acesta, este al treilea titlu de Grand Slam din carieră, după triumfurile de la Australian Open, cucerite în 2023 și 2024.
Dincolo de clasarea pe locul secund la US Open, Pegula are și ea parte de o premieră importantă, fiind pentru prima dată în carieră când urcă pe locul trei în clasamentul WTA, cel mai înalt ocupat, vreodată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net