S-a scris istorie în baschet: LeBron și Bronny, primul duo-tată fiu din NBA

23 octombrie 2024 12:20   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Baschetul american a consemnat o filă de istorie, după ce LeBron James a jucat primul său meci oficial alături de fiul lui în NBA, remarcându-se drept primul primul duo-tată fiu din existența competiției. Cei doi au evoluat pentru Los Angeles Lakers, în primul meci al sezonului, împotriva Minnesota Timberwolves. Partida s-a încheiat cu o victorie pentru echipa lui LeBron, scor final 110–103. 

„Ești gata? Ai văzut cu ce intensitate se joacă, da? Joacă liber! Nu te gândi la greșeli, dă tot ceea ce poți!”, au fost cuvintele marelui sportiv către băiatul său. .Astfel, baschetbalistul în vârstă de 39 de ani i-a fost alături în teren lui Bronny James, care şi-a făcut debutul la 20 de ani, marți noapte, în NBA: cei doi au avut ocazia de a juca în ultimele patru minute din al doilea sfert.
Practic, LeBron și-a îndeplinit un vis, despre care vorbește de câțiva ani, încă de când băiatul său era în liceu. „Sunt recunoscător pentru șansa care mi s-a oferit! Acum, vreau să devin din ce în ce mai bun, zi după zi. Nu am să uit niciodată acest moment!”, a declarat Bronny, la finalul partidei. Totodată, tatăl său a conchis: „Sunt foarte mândru de Bronny. Familia este cel mai important lucru pentru mine. Să joc alături de fiul meu este un lucru extraordinar! Un cadou superb”.

LeBron James, cel mai mare din toate timpurile în NBA

De-a lungul carierei sale, LeBron a fost desemnat de patru ori campion NBA și de 20 de ori All-Star, remarcându-se totodată drept cel mai bun marcator din toate timpurile din NBA, de patru ori campion şi de trei ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, în prezent intrând în cel de-al 22-lea sezon din NBA, fără a aduce vorba despre o eventuală retragere.
Într-o discuție relaxată din cadrul unui podcast, LeBron a comentat cum se raportează la fiul său pe terenul de joc, spunând: „Nu-mi poate spune «tată» la locul de muncă. Aşa este. După ce ieşim din cameră şi uşile se închid, pot fi din nou «tată», în maşină dacă mergem împreună acasă, de exemplu. Acasă, pot fi «tată»”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe