Performanță uriașă: baschetbalistă origine română, campioană în SUA

Ultima actualizare:

Baschetbalista americană de origini române Sabrina Ionescu a câștigat primul său mare titlu din carieră, după ce sportiva în vârstă de 26 de ani și-a adjudecat titlul în Women's National Basketball Association (WNBA), cea mai prestigioasă competiție de baschet feminin la nivel mondial.

Sabrina Ionescu, performanță uriașă în SUA (FOTO: Getty Images)
Sabrina Ionescu, performanță uriașă în SUA (FOTO: Getty Images)

Legitimată la New York Liberty, Sabrina Ionescu a reușit să învingă împreună cu echipa sa, luni, pe Minnesota Lynx în finala play-off-ului, la capătul unei confruntări care a ținut audiența cu sufletul al gură - de altfel, duelul a avut nevoie de prelungiri pentru a se decide noua campioană din WNBA.
„O, Doamne, nu pot să îmi găsesc cuvintele! Am reușit să o facem acasă (n.r. la New York). Toate investițiile care au fost făcute în această organizație… Nu pot să îmi găsesc cuvintele. Dar pot să spun că mă simt onorată și binecuvântată”, au fost cuvintele Sabrinei Ionescu, la finele meciului care i-a adus trofeul.   
Cu toate că partida disputată la Barclays Center din New York a început „șchiopătat” pentru Sabrina Ionescu și echipa ei, Minnesota Lynx dominând jocul, New York Liberty a recuperat treptat și, în cele din urmă, a reușit să câștige meciul cu 67 la 62.

A luat „aurul” olimpic la JO2024 de la Paris

De altfel, finala play-off-ului din WNBA s-a desfășurat în sistem „cel mai bun din cinci”, iar la general, New York Liberty a învins-o pe Minnesota Lynx cu scorul de 3-2. De altfel, reușita sportivei originare din România este dublă: pe lângă faptul că a cucerit primul său titlu WNBA, a contribuit și la cucerirea primului titlu din întreaga istorie a echipei New York Liberty. Tot anul acesta, la Jocurile Olimpice de la Paris, Sabrina Ionescu a câștigat medalia de aur alături de echipa feminină de baschet a Statelor Unite ale Americii.
Născută în California, Sabrina Ionescu are părinţi originari din România, Liliana Blaj și Dan Ionescu. Înapoi în timp, în urmă cu trei decenii, familia sa emigrat în SUA, baschetbalista având și un frate geamăn, Eddy. De altfel, Sabrina este căsătorită cu un alt sportiv de origine română, de asemenea născut în California, Hroniss Grasu, jucător profesionist de fotbal american.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae al României Alina și Eliabeta Karina profimedia 0703687052 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Dinamo FCSB (Sportpictures) jpg
elisabeta lipa facebook jpeg
Constantin Anghelache jpg
Andrei Matei (Facebook) jpg
Dennis Man si Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net