FCSB şi Rapid, meciul tatonărilor. Doar remiză „albă” pe Arena Națională

28 octombrie 2024 12:18   Fotbal intern

Meciul dintre FCSB și Rapid, disputat duminică și considerat pe terenul celei dintâi, s-a încheiat cu o remiză „albă”, partida contând pentru etapa cu numărul XIV din Superliga României. 

Chiar dacă gruparea de lângă Capitală a dominat ritmul în prima parte a jocului, cei care au consemnat cea mai mare ocazie de gol au fost giuleștenii, în minutul 16, când Clinton N'Jie şi Aaron Boupendza s-au întrecut la poarta adversă, apoi, FCSB a încercat câteva replici, fără succes, însă. Repriza secundă a fost oprită temporar în două rânduri de către arbitrul István Kovács, din pricina unor petarde aruncate pe teren, în vreme ce ambele formații au mai avut încercări „timide” de a schimba situația pe tabelă - toate fără deznodământ.

„Trebuie să ştim să facem faţă pe toate planurile”

„O partidă bună, am controlat jocul, din păcate doar golul ne-a lipsit. Meritam victoria, mai ales în prima repriză, când ne-am creat multe situaţii. Trebuia să marcăm la câte ocazii am avut, dar ăsta e fotbalul! Nu mă aşteptam ca Rapid să fie aşa defensivă, ştiam că punctul lor forte este contraatacul. Sunt meciuri multe, grele, depunem efort la fiecare şi e normal să se simtă, la un moment dat. Dar, până acum, am reuşit să o menţinem bine. Din păcate acest meci cu Rangers ne-a pus stop, se pare că tot ce am făcut bun, până acum, s-a dus, după acel meci. Avem forţa să ducem acest ritm, avem un lot bun, trebuie să fim concentraţi. Avem un lot bun şi vine rândul tuturor să joace. Urmează meciuri tari, derby-uri pe care vrem toţi să le jucăm. Trebuie să ştim să facem faţă pe toate planurile, meciuri multe, dar asta vrem şi noi: meciuri multe şi rezultate bune, asta ne dorim cu toţii. Următorul meci este important, chiar dacă e Cupă, mă gândesc că vreau să câştig totul”, a declarat purtătorul banderolei de căpitan al lui FCSB, Darius Olaru, în vârstă de 26 de ani.
De cealaltă parte, Marius Şumudică a fost mulţumit de evoluţia jucătorilor săi şi de rezultatul obţinut. „Am întâlnit o echipă foarte bună! Au pus presiune, au jucători de calitate, ştiam ce mă asteaptă. Am pregătit meciul de aşa natură să nu avem nicio problemă. FCSB este una dintre cele mai bune echipe, este campioana ţării! Din punct de vedere tactic, am închis foarte bine şi nu le-am dat şanse. Mă bucur că au fost foarte mulţi fani la stadion şi ţin să felicit galeria Rapidului, care a fost alături de noi. Nu e uşor să faci faţă unor suporteri gazdă, care au fost în număr mai mare decât tine.
Mă aşteptam la mai mult din punct de vedere ofensiv, dar e greu cand FCBS pune presiune. Rezultatul e echitabil. E un 0-0 care ne apropie de play-off! Când am preluat echipa, eram pe 14 şi, dacă intrăm în primele şase, e un rezultat bun”
, a spus tehnicianul rapidist de 53 de ani. 
FCSB e pe locul șase în Superliga României, având un bilanț de cinci victorii, tot atâtea remize și trei înfrângeri, în vreme ce Rapid se află pe a 10-a poziție din cele 16 posibile, cu trei partide câștigate, opt egaluri și trei meciuri pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe